avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hotarare definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hotarare definitiva

Buna ziua..instanta de recurs mi-a respins recursul si m-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare,plata daunelor morale in cuantum de 150000ron,plata daunelor materiale in cuantum de 20000ron,plus plata unei sume lunare in valoare de 400ron.pe langa toate acestea mai am de platit cheltuieli judiciare avansate de stat in cuantum de 3500ron..Care ar fi obligatiile civile pe care va trebui sa le achit si care ar fi termenul de plata al acestora ca sa nu se revoce suspendarea conditionata a pedepsei?
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 17:41, 1 Iunie 2013
Buna ziua!Pentru a nu se revoca suspendarea conditionata trebuie sa platiti tot,in afara de cheltuielile judiciare care nu-s obligatii civile.Obligatiile civile se platesc cf codului de procedura civila
Buna ziua.am inteles ca daunele materiale si morale se vor plati de catre asiguratorul la care aveam rca la momentul accidentului...asta inseamna ca mie mi-ar ramane de platit doar cheltuielile de judecata?in cat timp trebuiesc platite,pot fi platite in cateva transe egale?va multumesc anticipat..
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
mariustec, utilizator
Cei de la financiar va vor comunica suma de plata pe care o aveti de dat(bine ar fi sa nu asteptati dupa ei),nu este prevazut un termen ptr.asta.Va duceti va achitati,apoi cu chitanta mergeti la biroul executari penale al instantei de executare(cea care a judecat in prima instanta,poate fi judecatorie,tribunal,curte de apel).Va zic sa va grabiti sa platiti cheltuielile judiciare ptr ca,chiar daca nu intervine revocarea suspendarii conditionate,poate interveni executarea silita,sau in cazul unei reabilitari de drept atunci cand va trebui sa faceti la instanta o cerere de constatare a reabilitarii de drept ptr a va scoate din cazier,sa va pomeniti ca d-l judecator va respinge cererea.Multumesc
catalin1980 a scris:

Cei de la financiar va vor comunica suma de plata pe care o aveti de dat(bine ar fi sa nu asteptati dupa ei),nu este prevazut un termen ptr.asta.Va duceti va achitati,apoi cu chitanta mergeti la biroul executari penale al instantei de executare(cea care a judecat in prima instanta,poate fi judecatorie,tribunal,curte de apel).Va zic sa va grabiti sa platiti cheltuielile judiciare ptr ca,chiar daca nu intervine revocarea suspendarii conditionate,poate interveni executarea silita,sau in cazul unei reabilitari de drept atunci cand va trebui sa faceti la instanta o cerere de constatare a reabilitarii de drept ptr a va scoate din cazier,sa va pomeniti ca d-l judecator va respinge cererea

Buna ziua...la instanta de fond am cheltuieli de judecata 3500RON iar la instanta de recurs am 200RON cheltuieli de judecata...sa astept motivarea instantei de recurs si sa platesc dup'aia sau sa platesc inainte?a trecut o saptamana de la recurs...intreb toate astea ptr ca inca nu dispun de banii astia..va multumesc anticipat ptr raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare - modalitati de plata mario999 mario999 Buna ziua ma numesc Mario am 17 ani si de curand am fost eliberat sub supraveghere mai precis am primit 2 ani cu incercare si 1 an cu executare.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Poate fi revocata suspendarea executarii ped. in cazul neplatii cheltuielilor judiciare? pici80 pici80 Influenteaza neplata cheltuielilor judiciare suspendarea conditionata a pedepsei? (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)