Buna ziua,
Am si eu o intrebare:dupa divort,din cauza neprezentarii mele,sotia a obtinut custodie totala asupra fetitei de 5 ani.Daca este sotia de acord se poate face custodia comuna la notar?Daca nu este de acord eu pot cere in instanta schimbarea custodiei in custodie comuna?Mentionez ca nu exista nici un motiv sa fiu decazut di drepturile parintesti,numai neprezentarea mea la procesul de divort.
la notar nu se poate chiar daca este de acord ci trebuie sa promovati o noua actiune la domiciliul mamei prin care cereti modificarea hotarrii vechi . daca va intelegeti faceti tranzactie si la primul termen va judecati , dar fara o noua actiune nu se poate deoarece o hotarare judecatoreasca nu poate fi modificat decat prin alta hot. judecatoreasca. daca nu e de acord, va fi un nou proces in care se vor administra probe in contradictoriu si instanta se va pronunta
faptul ca nu aveti custodie comuna nu inseamna ca sunteti decazut din drepturile parintesti, decaderea este cu totul altceva si o face numai Directia protectiei copilului
Daca nu va intelegeti si nu au intervenit modificari in situatia de fapt, ma tem ca fara acordul sotiei legea nu va permite sa modificati acest lucru nici in instanta.
Problema este ca neprezentarea dv. e posibil sa fi fost interpretata ca un dezinteres sau ca doamna sa fi avut dovezi ca e in interesul copilului ca numai ea sa exercite autoritatea parinteasca.
Nu stiu care e motivarea instantei, dar ma tem ca nu scrie "pentru ca nu s-a prezentat"...