avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca falimentata(inchisa)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca falimentata(inchisa)

"Cele mai mari patru banci din Grecia - - trebuie recapitalizate dupa ce au inregistrat pierderi extrem de mari din participarea la un program de stergere a datoriilor satatului elen. Fondurile pentru recapitalizare sunt asigurate statului elen din fondul pentru stabilitate al zonei euro."
Am un depozit in derulare la una din aceste banci.Daca se intampla ceva statul roman imi garanteaza banii depusi?Este cazul sa scot banii de acolo cat mai curand?

Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Statul va garanteaza cu fondul de garantare. Acest fond despagubea pana la 100.000 euro / deponent si nu pe depozit . Adica daca a veti mai multe depozite care insumeaza mai mult de 100.000 euro , pentru toate vi se va returna maxim 100.000 euro.
Nu mai stiu daca acum suma a ramas 100.000 sau s-a mai marit, asta era suma acum cativa ani.
ei,nu vorbim de astfel de sume.Am 2 depozite, dar nu insumeaza nici 10000 euro. Eu doream sa stiu daca este mai bine sa ii scot acum, pe toti si sa pierd dobanda.sau sa ii mai las pana la scadenta si abia atunci sa lichidez depozitele.Daca am sanse sa ii pierd, caci si Statul...... repede mai plateste.
romanik a scris:
... vrea vanzarea imediata a activitatilor nebancare ...

Sunt treburi care ne depasesc !
Faptul ca se vor vinde bancile respective (daca se vor vinde) nu inseamna ca se pierd banii deponentilor sau ca sunt falimentare. Se vand actiuni din ele, le cumpara alta banca si tot asa. Oricum in domeniul asta niciodata nu vei sti pe cine sa pariezi.
Statul roman garanteaza depozitele la bancile romane din Romania si nu la filialele bancilor straine din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În caz ca banca da faliment sai se desfiinteaza, cum își poate ... goplanet goplanet În caz ca banca da faliment sai se desfiinteaza, cum își poate recupera o persoana fizica banii din conturi? (vezi toată discuția)
Garantare depozit/cont bancar Artigas Artigas Va salut, Plafonul de garantare de 100000 Euro de catre stat a depozitelor/conturilor bancare se refera la fiecare depozit sau cont,indiferent daca acestea ... (vezi toată discuția)
Bancile din romania-perspective. Artigas Artigas Va salut, In ce masura considerati ca una sau mai multe dintre cele 10 banci romanesti aflate in fruntea clasamentului(dar mai cu seama cele aflate pe ... (vezi toată discuția)