avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VENITUL ASOCIATILOR DINTR-UN SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VENITUL ASOCIATILOR DINTR-UN SRL

Buna seara

Va rog sa imi spuneti cum pot asociatii unui SRL , doi asociati amandoi administratori,sa isi asigure un venit lunar, sub ce forma (salariu, etc?). Care este cea mai buna solutie cu costurile, taxele cele mai mici.
Asta in conditiile in care profitul este reinvestit, mai sunt de amortizat mijloace fixe, etc.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
Mihail Preda, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:53, 25 Mai 2013
Daca unul dintre asociati ( dar nu trebuie sa fie asociat unic) se poate angaja cu contract de munca la societate si sa ia un salar, dar va plati toate impozitele prevazute platii salariatilor ( cam cat ia in mana , da taxe la stat).
Daca nu are profit de repartizat pe dividente, nu prea vad alta solutie sa ia bani din societate.
Daca ati adus bani in societate la inceputul societatii ca finantare societate, puteti sa retrageti pe moment acei bani fara sa achitati taxe, dar existenta acestor bani in contabilitate trebui sa v-o confirma contabila.
Precizez ca ambii asociati sunt si administratori. Pot sa isi faca in calitate de administrator contracte de munca?
Pentru a se putea angaja, trebuie sa fie minim 2 asociati si numai cel care se angajeaza sa fie admnistrator.
Se pot angaja amandoi cu contracte individuale de munca. Pe ce post doresc, daca au calificarea necesara sau pe postul de administrator societate comerciala cod cor:214945, indiferent de calificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificare cor pentru asociat unic si administrator miki72 miki72 Am o firma de consultanta tehnica si sunt de profesie inginer ,va rog sa ma lamuriti daca ma pot angaja la propria firma cu carte de munca la care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajare asociat/administrator la firma proprie bocai bocai Sunt asociat si administrator al firmei proprii, cu activitate de comert cu amanuntul produse alimentare. Pot sa prestez activitatea de vanzator fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Sunt unic asociat si administrator la un srl, pot sa imi fac carnet de munca? MusatMarian MusatMarian Sant unic asociat si administrator la un srl pot sa imi fac carte de munca ? (vezi toată discuția)