Buna seara,
bunica mea a primit o scrisoare prin posta de la firma de telefonie in care scrie "In urma acceptului tau telefonic din data de 08.03.2013, ne face placere sa confirmam ca incepand cu aceasta data beneficiezi de...." ca rezumat a acceptat telefonic prelungirea unui contract telefonie fixa la o suma de 16 euro pe luna, mult mai mare decat avea pana atunci, pe o perioada de 24 luni. La un punct in aceasta scrisoare scrie ca trebe sa notifice in termen de 14 zile ca nu e de acord cu aceasta oferta. bunica are 75 de ani si nu isi aminteste sa fi aprobat sau sa fi consimtit asa ceva. A fost sunata de operator in mai multe randuri cu diferite tertipuri si oferte pe care ea nu le-a inteles si nu le-a consimtit direct sau constient. asta s-a intamplat ac 3 luni, intre timp din cauza problemelor de sanatate se va muta cu noi si a anuntat ca renunta la telefonia fixa. ca rezultat i-a venit o factura de vreo 456 de lei in care se specifica factura curenta 56 lei apeluri telefonice, si 400 lei sold precedent care nu apare pe nici o factura restanta. telefonic a fost anuntata ca pana in 1 iunie sa plateasca 456 lei din cauza ca a renuntat la un contract valabil pana in 2015 pt. care si-a dat acceptul telefonic. Exista vreo cale sa evitam aceasta plata? mai ales ca pe factura nu apare expres ce reprezinta suma de 400 lei. Ce optiuni avem? E legal ce au facut? In cazul in care a existat o aprobare, un da ratacit si inconstient al bunicii ce putem face? repet ca nu s-a semnat nimic, totul se bazeaza pe un eventual accept telefonic.
va multumesc.
Este o smecherie care prin necontestare in termen a devenit obligatie, adica are valoare de contract scris.
Deci, daca sunteti inca in termenul de 15 zile, trimiteti scrisoare de neacceptare a ofertei transmise prin telefon.
Daca a trecut termenul, nu prea mai aveti ce face :(
Ca si informatie pentru cei care au nevoie, am fost la firma cu pricina, am facut reclamatie scrisa cu nr. de inregistrare desi trecusera cele 15 zile in care puteam anula oferta. In inregistrarea telefonica se observa clar modul neclar si abuziv in care se urmarea acceptarea ofertei respective. Firma a reactionat chiar in acea zi si a anulat suma cu care am fost penalizati si a intrerupt contractul.
Deci victorie.