avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare autoturism

Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez o masina, second hand, adusa din Germania si sa o inmatriculez in Romania, pe numele meu. Stiu ca pentru acest lucru nu trebuie sa figurez cu datorii la financiar. In cazul in care sunt administratorul unei firme care nu a avut niciodata activitate insa a prins perioada in care se percepea impozitul forfetar si figureaza cu datorii din acest motiv, ma poate impiedica sa inmatriculez masina pe numele meu? Exista vreo legatura?
Va multumesc anticipat,
Cristina
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:22, 26 Mai 2013
Sunteti administratorul, dar sunteti si actionarul? Caci actionarul poseda firma. Administratorul este doar un conducator, un responsabil.

Daca inteleg vreti sa inmatriculati o masina pe persoana fizica, dar aveti si o firma cu datorii?
Corect?

In acest caz nu are treaba una cu alta, puteti inmatricula auto linistit pe numele dvoastra.
Da, intr-adevar masina doresc sa o inregistrez pe persoana fizica, nu pe firma. Va multumesc pentru raspunsul prompt.
In cadrul firmei sunt unic actionar, implicit administrator. Chiar si in acest caz, este in regula, nu va fi nicio problema la inmatricularea autoturismului? Va multumesc.
Nicio problema cu inmatricularea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva autoturism persoana fizica. amh amh Buna ziua, intentionez sa cumpar o masina dintr-un parc auto din Germania. Am cateva nelamuriri legate de unde trebuie sa platesc TVA fiind persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism din germania fara tva RazvanJAY RazvanJAY Buna ziua,vin cu o intrebare,as vrea sa achizitionez un autoturism din germania fara tva,am gasit o firma specializata in asta,la modul adica eu ma duc in ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto EMILIANgg EMILIANgg Bună ziua, Am achiziționat o mașină second hand in România adusă din Germania în octombrie 2018 ,toate actele cu care mașina a venit din Germania ... (vezi toată discuția)