avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna ziua,
am avut un accident rutier vinerea trecute. cnv mi-a intrat pe contra sens si ne-am ciocnit total. asigurarea lui mi-a facut dosar de dauna si am evaluat-o la dauna totala.nu cred ca suma va fi asa de mare incat sa imi pot cumpara aceeasi model de masina, din acelasi an, etc.
partea care m-a accidentat nu rasp la telefon. eu mai pot face cv ca sa mai recuperez bani de la el ptr a-mi lua alta masina.
pot mentiona: am facut analize medicale, am certificat medico-legal, nu am zile de spitalizare.
mentionez ca am de la politie procesul verbal prin care el recunoaste ca e vinovat.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:35, 28 Mai 2013
Din ce relatati, aveti dreptul la urmatoarele tipuri de dauna:
1. Daune materiale pentru masina avariata ( nu se poate depasi valoarea reala la data accidentului si nu puteti obtine bani atat de la asigurator cat si de la cel vinovat, daca acesta din urma nu va da de buna-voie ce pretindeti dvs.);
2.Daune materiale si morale pentru vatamarea corporala suferita potrivit actelor medicale care certifica acest fapt.
Daca aveti peste 10 zile trecute in certificatul medico-legal, puteti formula plangere impotriva celui vinovat, in termen de doua luni de la data producerii accidentului.
pai bun inteleg ca asigurarea trebuie sa ma despagubeasca.
dar analizele mele, medicamentele luate cu reteta, chitantele platite in stanga si indreapta pentru investigatii medicale, le suport tot eu?
gabriel_vavilov a scris:

pai bun inteleg ca asigurarea trebuie sa ma despagubeasca.
dar analizele mele, medicamentele luate cu reteta, chitantele platite in stanga si indreapta pentru investigatii medicale, le suport tot eu?

pe langa toate astea asigurarea trebuie sa te despagubeasca am inteles cu vreo70-80% din valoarea masinii din catalog. restul de 30-20% cine o suporta?
Pentru restul de valoare (20%) va ramane epava pe care o valorificati dvs. cum stiti: dezmembrari, vanzare catre cineva care are nevoie etc.
daca nu ati avut nicio vina in producerea accidentului ptr restul de 20-30% intentati actiune in instanta impotriva celui vinovat ptr recuperarea totala a prejudiciului.
asa cum spune si @skybax, ii vindeti epava sa o valorifice si astfel se poate considera ca va despagubeste.

Alte discuții în legătură

Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism leasing razvan102683 razvan102683 Buna ziua. Vreau sa va intreb si eu cate ceva. Am avut un accdent rutier in data de 06.03.2010 din care a rezultat dauna totala a autoturimului meu. Cineva a ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale accident rutier ma2001 ma2001 Buna ziua. In luna februarie 2018 am fost implicat intr-un accident rutier, in care o persoana a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)