avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de recurs fara indicarea motivelor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de recurs fara indicarea motivelor

Buna ziua. Este admisibila o cerere de recurs in care nu sunt indicate motivele de recurs? Cererea de recurs inaintata de partea adversa cuprindea ceva de genul:
Cerere de recurs..... impotriva sentintei....etc.
CONSIDERENTE:
In fapt, .... (Si arata exact cum a aratat si intampinarea depusa de acestia, continand si acelasi lucru. Mai specifica pe undeva ca instanta nu a luat in considerare acest capat de cerere care de altfel era singurul, desi a fost luat in considerare)

Poate fi admisibila o astfel de cerere de recurs?
Nu a existat apel.

Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:14, 27 Mai 2013
Codul de procedura civila prevede sanctiunea care se aplica in ipoteza nemotivarii recursului in termenul legal, cat si in situatia in care motivele invocate mnu se incadreaza in motivele de casare expres prevazute de lege , si anume nulitatea

Codul de procedura civila prevede ca:

"Motivarea recursului

Art. 487. - (1) Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs, in afara de cazurile prevazute la art. 470 alin. (5), aplicabile si in recurs."
Iar art.486 alin. 1 litera "d" prevede:
"d) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;"
alin. 3 al art.486 stipuleaza ca:
"Mentiunile prevazute la alin. (1) lit. a) si c)-e), precum si cerintele mentionate la alin. (2) sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii>"
Va multumesc frumos pentru indicatii. Textul de lege il citisem si eu insa nu intelegeam daca au respectat prevederile legale in cazul in care nu au indicat nici un motiv de recurs prevazut de lege, ci au facut doar un fel de ,,dezvoltare''. Adica, nu au indicat ca motiv de exemplu faptul ca instanta a apreciat gresit anumite probe (motiv prevazut in CPC), iar apoi au dezvoltat aratand in fapt ce s-a intamplat. Ci ei pur si simplu au scris: In fapt, iar apoi au expus acelasi lucru ca in intampinare. :D

Acum ca eu trebuie sa fac o intampinare, ce ar trebui sa cer pentru nerespectarea dispozitiilor referitoare la motivare? Respingerea recursului ca nemotivat ori nefondat sau neantemeiat? :)

Va multumesc inca o data ! :)
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
LuchianSeb a scris:
Nu a existat apel.

Sunt aplicabile dispoziţiile vechiului Cod de procedură civilă, unde avem art. 304 ind. 1. Cererea de recurs nu va fi anulată.
Va puteti face toata apararile pe care le considerati necesare, atat pe nulitate cat si pe netemeinicie si nelegalitate.

Alte discuții în legătură

În urma cu cateva luni am depus o cerere de recurs dar fără ... prettydaniola prettydaniola În urma cu cateva luni am depus o cerere de recurs dar fără să l motivez, menționând că voi face asta până la primul termen de judecata. Pierzandu-mi ... (vezi toată discuția)
Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Cum se face un recurs? xdogcatalin xdogcatalin Buna Ziua. Am primit azi o comunicare referitoare la o decizie din luna a 5.2013,prin care ma anunta ca am pierdut procesul cu institutia care m-a dat in ... (vezi toată discuția)