avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În urma cu cateva luni am depus o cerere de recurs ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În urma cu cateva luni am depus o cerere de recurs dar fără ...

În urma cu cateva luni am depus o cerere de recurs dar fără să l motivez, menționând că voi face asta până la primul termen de judecata. Pierzandu-mi însă interesul pt continuarea recursului, nu am mai trimis motivarea si nu am platit nici taxa de timbru. La scurt timp am primit întâmpinarea paratului in care cere respingerea recursului pe motiv de netimbrare si lipsa motivarii. Nu am raspuns nici la întâmpinare. Deci: fără motivare, fara timbru, fara raspuns la intampinare am crezut ca totul se va termina prin respingerea recursului. Am avut insa surpriza sa primesc citatie pt 7 septembrie. Nu înțeleg, aceasta este procedura standard, chiar dacă nu mi-am îndeplinit obligațiile, sau mi se mai da o sansa prezentând la termenul citat motivarea, raspunsul la intampinare si taxa de timbru? Are vreun rost sa-mi mai pierd timpul cu redactarea motivarii si plata taxei de timbru daca recursul e ca si pierdut?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:33, 7 Septembrie 2020
Buna ziua,

Din pacate solutia va fi de anulare a cererii de recurs, ca netimbrata - si chiar daca veti timbra - va fi anulata ca nemotivata - intrucat motivarea recursului se face in termenul de declarare a caii de atac conform art. 486-487 C. proc. civ. - cu exceptia motivelor de ordine publica: ati suferit de o boala, ati calatorit in strainatate si nu ati putut formula motivarea recursului etc.

De asemenea, puteti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata catre partea adversa in masura in care aceasta a intreprins cheltuieli pentru aparare.

Multumesc,
Buna ziua,

Recursul se motiveaza in interiorul termenului de declarare, altminteri, motivele sunt apreciate ca fiind tardive.

Lipsa taxei judiciare atrage anularea recursului.

Conform art. 486 alin. (1) lit. d) C. proc. civ., cererea de recurs trebuie să cuprindă motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul și dezvoltarea lor sau, după caz, mențiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat, sancțiunea pentru nerespectarea acestei cerințe fiind nulitatea recursului, conform dispozițiilor art. 486 alin. (3) din același cod.

Recursul se motivează, conform art. 407 alin. (1) C. proc. civ., prin însăși cererea de recurs, iar potrivit art. 489 alin. (1) recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepția cazurilor prevăzute la alin. (2), care se referă la motivele de ordine publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Drept la aparare anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate comercială formuleaza recurs impotriva unei sentinte comerciale. Este citata de catre instanta de recurs, cu mentiunea achitarii ... (vezi toată discuția)
Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din ... nuexistă nuexistă Vă rog frumos să-mi spuneți în temeiul cărui articol din Legea nr. 196/2018 privind funcționarea Asociațiilor de Proprietari actualizată, este ... (vezi toată discuția)