Doi frati, A si B,primesc o mostenire(sa zicem apartament).A ramane in apartament in timp ce B locuieste in alta localitate.Dupa 2 ani B doreste sa se faca partajul succesoral asupra apartamentului.
Mentionez ca la moartea ultimului parinte,nu s-a facut absolut nici un act,nici o dezbatere la notar etc. deci implica o acceptare tacita(asa ma gandesc,iar conditiile la acceptarea tacita sunt destule).Mai mentionez ca nu exista caz de forta majora,daca e sa ne luam dupa art.700 cod civil.Cam care ar fi solutia pt B,sa fie repusa in termen succesiunea si ce ar trebui sa faca?
Nu exista o solutie pentru repunerea in termenul de acceptare a succesiunii. Dar asta nu inseamna ca nu puteti cere dezbaterea succesiunii. Copiii sunt mostenitori sezinari si ei intra de drept in posesia mostenirii. Celalalt frate a acceptat succesiunea in termen,sau doar a continuat sa locuiasca acolo?
Nu cred ca vor fi probleme in a cere dezbaterea succesiunii. Daca nu va intelegeti sa faceti succesiunea la notar, puteti cere in instanta.
Nu a acceptat nimic(in sensul de a executa niste acte oficiale la notar,dezbatere etc.),A doar a continuat sa locuiasca acolo,de asta am precizat ca ar fi vorba de o acceptare tacita.Ceea ce poate fi vorba si in cazul lui B,si el acceptand tacit.
Mersi
Nu a acceptat nimic sau e o acceptare tacita pana la urma?
Nu s-a platit impozit pe imobil etc?
Nu s-au luat vaze, un aragaz etc. din casa? Nu s-a vandut o butelie veche a parintilor sau o dacia?
Actele de acceptare nu trebuie sa fie oficiale, ci fapte pur si simplu prin care mostenitorii arata, neindoielnic, faptul ca ei considera acea mostenire ca aparinandu-le!
Daca ne spuneti daca s-a acceptat sau nu, ne dam o parere... dar pana acum nu am inteles daca s-a acceptat au ba.
De asemenea, ar ajuta sa intelegem intrebarea: cum adica sa fie repusa in termen succesiunea?
Adica sa fie B repus in termenul de acceptare sau cum?
Cat a trecut de la deces? Ce s-a intamplat intre timp, la inmormantare etc.? Ce relatie era intre cei doi? Nu aveau parintii niste bani albi pentru zile negre din care s-a facut inmormantarea de catre copii? Eventual de catre amandoi?
Ajutorul de inmormantare cine l-a luat? Nimeni?
Etc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire pierduta?
DORISSS
Buna ziua,
Sunt 3 frati, din care unul sta in apartamentul parintilor decedati acum 3 ani. Unul din frati(sotul meu) nu a facut nici un demers in cei 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Andra2016
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in luna martie 2011. La momentul decesului, ambii lui parinti (bunicii mei) erau in viata, tata era necasatorit si eu singurul ... (vezi toată discuția)