avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident munca

In urma unui accident de munca soldat cu infirmitate fizica permanenta,pierdut degetele 2, 3, 4 de la mana stanga, conform PV de constatare a accidentului de munca rezulta ca improvizatia (aparatul ) este neconform iar firma vinovatul principal, plus cel de langa mine.

Care sunt daunele morale pe care le pot cere si pe care instanta le-ar considera pertinente? Mentionez ca patronii nu sunt muritori de foame, au bani, dar momentan observ ca nu sunt dispusi sa negocieze.

Da, decizia de incadrare intr-un grad de invaliditate tr comunicata cu nr de inregistrare.
M-am interesat referitor la ce v-am promis. E vorba de un accident la o unitate de prelucrare a lemnului cu amputarea mainii drepte de deasupra incheieturii mainii cu antebratul. Patronul este strain si i-a achizitionat accidentatului o mana bionica (cam 15000 euro), a suportat toate cheltuielile suplimentare (oficiale sau nu) cu spitalizarea si tratamentele medicale, i-a schimbat locul de munca la paza cu contract individual de munca cu norma intreaga. In baza contractului accidentatul a refuzat in fata comisiei incadrarea intr-un grad de invaliditate. Refuzul a dus la despagubirea angajatului de catre asigurator (Casa de Pensii) cu suma de 52000 lei. E posibil ca pe langa aceasta suma sa mai fie o despagubire si din partea angajatorului dar aceasta nu s-a facut publica.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
inspectorSSM, utilizator
Va multuesc frumos pt raspuns.

Mai am si o alta intrebare: pot avea acel grad de invaliditate (inca nu am ajuns in fata comisiei, mai am de perfectat niste acte) si sa muncesc?

Cunosc pe cineva care are gr 2 si munceste, primeste si ajutor de handicap 600 lei plus salariu.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Corrina001, utilizator
de exemplu eu am gr 2 pierderea tot a cap munca in consecinta numi permite legea sa mai lucrez nici sa beneficiez de alte venituri sau sa desfasor activitate ca persoana fizica daca nu gresesc gr 2 inseamna pierderea mai mult de 50%din capacitatea de munca sau totala depinde de gradul de incadrarea in invaliditate3-2 iar urmare a acestor incadrari ai anumite drepturi legale .
comerciantu, utilizator
Corrina001:

1. - Nu confundati gradul de handicap cu gradul de invaliditate.
- O persoana cu handicap are indemnizatie de handicap platita de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala.
- Un pensionar de invaliditate are pensie de invaliditate platita de Casa de Pensii.

2. Indiferent ce grad de handicap aveti puteti sa lucrati si sa cumulati salariul cu indemnizatia de handicap (in conditiile in care gradul de handicap nu va impiedica sa prestati munca respectiva).

3. - Un pensionar de invaliditate de gr.I sau gr.II are pierduta total capacitatea de munca si nu mai poate cumula pensia cu un salariu.
- Un pensionar de invaliditate de gr.IIII poate sa lucreze 4 ore pe zi si astfel cumuleaza pensia de invaliditate cu salariul pe cele 4 ore.

4. Persoana pe care o stiti dvs. nu are pensie de invaliditate ci are indemnizatie de handicap si pooate sa o cumuleze cu orice fel de vanit din salariu.
multumesc d-nle Valeriu pt precizare cindva intrebam invalid sau handicapat d-voastra miati raspuns la subiect .Daca insist pe subiectul handicap -invalid-infirmitate(permanenta) ivite in urma unui accident de munca capacitatea de munca pierduta se recupereaza prin programul de recuperare,exista o lege sau articol care sa precizeze daca cei care au pierdut mai mult de 50%din capacitatea de munca ca nu pot beneficia de indemnizatile pt atingerea integritati si achizitionare de dispositive medicale? Va intreb acest lucru findca ma vad in postura de a nu putea indeplini OBLIGATIA DE URMARE A PROGRAMULUI RECUPERATOR si implicit la pierderea pensiei de invaliditate intrucit dupa 11 luni de la pensionare nu am putut urma nici un demers pentru recuperare din lipse financiare .Decizia de pensionare este revizuibila,are anexat un formular Anexa nr 5 care la observati are urmatoarea nota:NEINDEPLINIREA OBLIGATIEI DE URMARE A PROGRAMULUI RECUPERATOR ATRAGE SUSPENDAREA PLATI PENSIEI CONFORM LEGI 263/2010,ART81,alin(2). Poate nu am stiut cum sa formulez intrebarea,poate numi permite regulamentul sa pun aceasta intrebare totusi asta este realitatea ma aflu in inposibilitatea de a incerca recuperarea,reconversia prin simplu motiv ca nu am bani ,asigurarile medicale nu mi le acorda si mai rau probabil voi pierde pensia pe motiv ca nu am urmat programul de recuperare atasat la decizia de pensionare .De vina e cineva si ponoasele le trag eu ,numi ajunge stresul de mai bine de doi acuma stai cu teama ca nu mai poti beneficia de drepturi findca eu nu pot sa incerc sa ma refac findca nu am bani
comerciantu, utilizator

Alte discuții în legătură

Boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau? comerciantu comerciantu dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața am cod fiam 588 și am înțeles că în urma ... Gamba Lavinia Gamba Lavinia Buna dimineața am cod fiam 588 și am înțeles că în urma acestui cod se da și gradul de boala și handicap.e adevărat?Eu am rămas fără d fete la mana ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)