Am fost disponibilizata in prima etapa 2013 ianuarie de la Hidroelectrica.As dori sa stiu dc acesta ordonanta de urgenta propusa de domnul Ponta se poate aplica si in cazul meu deorece nu ne-au dat nici salariile compensatorii prevazute de CCM ,iar ultima zi a mea de preaviz a fost 14 febroarie 2013 iar teoretic au trecut 90 de zile pina la etapa a doua de disponibilizari care a avut loc acum in mai.
Disponibilizarea nu inseamna renuntarea de bunavoie la raportul de munca. Prin urmare, salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor pot beneficia de compensatii în condiţiile prevăzute de lege , de contractul colectiv de muncă aplicabil, de reg.intern sau c.i.m.
Eu personal ma aflam in prima zi de CO cind m-au anuntat ca mi s-a dat preaviz,dupa o perioada de 6 luni de concediu medical tecuta prin 3 comisii de expertiza.Imi luasem CO in continuarea CM deorece organismul numai facea fata la tratament cind am fost instiintata de preaviz.M-am prezentat la serviciu pe data de 25 ianuarie cind executorul mi-a lipit pe usa preavizul.Mentionez ca nu am renuntat de bunavoie trebuia sa ma prezint deorece risca sa mi se inchide contractul de munca si nu puteam nici sa mai iau somaj.Nu ma asteptam deorece imi virasera si o parte din banii de CO ,banii pe care mi i-au oprit cind am terminat preavizul ba mai mult am si dat o suma de bani in contextul in care aveam un CM de 14 zile +15 zile de preaviz dar se pare ca nu a acoperit suma de 11 mil pe care o datoram desi nu inteleg si nici nu m-a lamurit nimeni cum dupa 23 de zile nu au reusit sa stringa acesti bani cind in mod obisnuit eu pe luna luam 1380 ron in functie de zillele lucrate si a mai trebuit sa mai dau 315 ron.
Concediu de odihna
Z.A.G.
Am o salariata care este in CM din 05.07.2011 pina la 31.12.2012(cod diagnostic 14= cancer). In 2011 a uzat doar 4 zile CO si au ramas 24 zile CO neuzate ... (vezi toată discuția)
Demisie complicata
monasam
Buna ziua. Sunt angajata la firma la care lucrez de 5 ani. Acum cateva luni mama mea a fost descoperita cu cancer si a trebuit sa imi iau multe zile libere ... (vezi toată discuția)