avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a abatut o nenorocire pe capul meu... Voi fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a abatut o nenorocire pe capul meu... Voi fi disponibilizat

lucrez de fapt lucram la o companie de stat care in ultimul timp a intrat in insolventa si a facut 2 valuri de disponibilizari. de saptamana trecuta sunt in preaviz 15 zile, dupa aceea contractul de munca imi va inceta.
poate cineva sa ma sfatuiasca ce am de facut? sa intru intr-un concediu medical inainte sa mi se termine preavizul. sunt un om disperat, unic intretinator de familie, bolnav......si fara casa. stie cineva vreo solutie. va rog sa-mi raspundeti!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 27 Mai 2013
oana_81 a scris:

sa intru intr-un concediu medical inainte sa mi se termine preavizul.

Puteti sa va luati concediu medical,iar preavizul se va suspenda,si dupa terminarea concediului medical se va relua zilele de preaviz ramase din cele 15 cat vi s-a dat.
Totusi chiar daca va luati concediu medical,nu puteti continua asa la nesfarsit. Cate zile de c.medical o sa va dea medicul? 1-2 sapt,sau o luna,apoi va reluati zilele de preaviz,si tot veti fi disponibilizat.
Dupa ce veti fi disponibilizat,veti beneficia de somaj.
@ oana_81

Nu aveti nicio posibilitate de a evita disponibilizarea. Chiar daca va luati concediu medical , daca s-a intrat in insolventa vi se poate desface c.i.m.

Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract individual de munca in insolventa danajuga64 danajuga64 buna ziua firma la care lucram a intrat in insolventa 2 salariate se afla in concediu medical pe termen lung fiind bolnave de cancer, leucemie....., acestea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - concediere aaallliiinnnaaa aaallliiinnnaaa Buna ziua... as avea o intrebare... Sunt in concediu medical iar firma este in insolventa (sc leonardo srl) au dreptul sa ma dea afara inainte ca eu sa ma ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm rozi88 rozi88 Buna ziua , Intrebare: Angajatorul pregateste sa trimita preavizul , dar eu sunt in Concediu Medical. Sunt obligat sa iau cunostinta de preaviz si el cand ... (vezi toată discuția)