avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara

Am introdus sesizare pe probleme disciplinare la angajator. Angajatorul a refuzat sa dea curs sesizarii si sa demareze procedurile.
Mai exact, am sesizat unitatea de invatamant in legatura cu anumite documente emise, iar conducerea a refuzat in scris motivand ca acele documente sunt deja in discutie in cadrul unui diferend juridic dintre mine si angajator pe contencios administrativ.
Raspunsul scris al scolii este de tipul "Nu putem da curs solicitarii Dvs. deoarece suntem in proces." Nu precizeaza carei solicitari nu i-a dat curs, dar banuiesc ca e vorba de sesizare pe cercetarea disciplinara. Documentele cu pricina sunt declaratii ale unor cadre didactice catre fosta conducere, care urmaresc, probabil, sa clarifice anumite chestiuni din cadrul procedurii de evaluare si contestare a evaluarii pe plan intern, atribut al scolii angajatoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 27 Mai 2013
Ce treaba are cercetarea disciplinara cu anumite documente emise?

Demararea cercetarii disciplinare se face in baza deciziei angajatorului de a se efectua aceasta cercetare disciplinara, chiar daca savarsirea unei abateri disciplinare face obiectul unui referat sa instiintari.

Daca ati sesizat aceleasi aspecte pentru care exista un proces pe rol , atunci angajatorul poate decide luarea in discutie dupa pronuntarea instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiasca invamantul romanesc andre10191 andre10191 Lucrez in invatamant si am urmatoarea problema: Acum 2 saptamani am formulat o sesizare catre directoarea scolii in care functionez ( in aceeasi zi am fost ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare disciplinara ionigeo ionigeo Sunt cadru didactic auxiliar la un liceu. Dupa parerea directorului, care nu este si a mea, am incalcat disciplina muncii. Cine propune comisia de cerecetare ... (vezi toată discuția)