avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alta problema.............
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alta problema.............

am primit o citatie ieri sa ma prezint la IJPF (politia de frontiera) pentru audiere. am fost in aceasta dimineata si sa vezi belea........... acum vreo doua luni ma opreste pol de front si imi cere documentele mele si ale masinii. le dau, noteaza unu niste date si m-i le inapoiaza. ce aflu de dimineata????? ca a facut el niste investigatii in legatura cu masina mea, si ca nr de inmatriculare nu exista si nu au existat vreodata in baza de date din germania sau a altei tari. deci nr nu exista, nici masina in sine. nici seriile masinii nu au existat vreodata. eu intre timp, am pus nr rosii la masina si am vandut-o. pe langa dosarul facut la bucuresti care e in cercetare, mai imi face asta de la frontiera alt dosar? pana acum speram sa imi iau permisul, acum sper doar sa nu mananc mielul la jilava............ multumesc ptr raspunsuriule de mai sus. sunt ADY, baiatul cu nr de germania "expirate" (inexistente, mai nou"
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 13:00, 5 Martie 2009
Daca va aflati la ora si data controlului intr-o zona de frontiera Politia de Frontiera este competenta sa efectueze controale cu privire la provenienta unor bunuri.Daca masina in cauza este furata si nu cunoasteati aceasta imprejurare,trebuie sa dovediti ca ati fost cumparator de buna credinta cu acte si cu martori.Este posibil ca seriile de motor sasiu sa fi fost repansonate sau in alt mod(eventual cu lasser) contrafacute,iar actele,pe cale de consecinta,contrafacute.In aceasta situatie,poate fi vorba chiar de o retea,iar aceste imprejurari trebuiesc verificate.Intrebarea care rezulta este: organul de politie care a facut inregistrarea provizorie,nu a efectuat verificari anterior ? La cercetarile,care probabil se vor efectua,trebuiesc dovedite imprejurarile stipulate mai sus,cu privire la buna dvs credinta la achizitionarea masinii,dar este mult mai bine sa apelati la sfaturile competente ale unui avocat in sustinerea unor eventuale aparari.Probabil sunt o serie de imprejurari necunoscute in acest moment care rezulta fie din catele din dosar,fie din derularea viitoare a cercetarilor.Daca cunoasteti modul de achizitie al autoturismului este mult mai grav -si cu atat mai mult- trebuie angajat un avocat:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere inexistente, alta problema + cea veche.... adhyguru adhyguru am primit o citatie ieri sa ma prezint la IJPF (politia de frontiera) pentru audiere. am fost in aceasta dimineata si sa vezi belea........... acum vreo doua ... (vezi toată discuția)
Numere germania (posibil expirate) adhyguru adhyguru MA NUMESC ADY, am avut un opel cu nr de germania(nu provizorii), sunt din provincie si am ajuns in data de 17 febr 2009 in bucuresti cu ceva probleme ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat? rares85 rares85 BUNA ZIUA In luna iunie am cumparat un automobil din germania cu scopul de al vinde in tara,masina a fost cumparata de la un diler dintr-un parc auto cu ... (vezi toată discuția)