avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul actualei sotii in aceeasi locatie cu cel al ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul actualei sotii in aceeasi locatie cu cel al fostei sotii, fara finalizarea partajului.

Buna ziua!
Am divortat in martie 2012. Sunt si acum in partaj cu fostul sot. In urma cu 3 luni, fostul sot a facut domiciliul actualei lui sotii in locuinta noastra, chiar daca nici el nu locuieste in acest imobil si chiar daca acest imobil este in procedura de partaj. Am solicitat radierea acestui domiciliu pentru actuala lui sotie si mi s-a invocat art. 14 alin 1 si art 28 alin 1 lit b di OUG 97/2005.
Ce pot face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 26 Octombrie 2013
Multumesc frumos.
Notiune Art. 321
(1) Locuinta familiei este locuinta comuna a sotilor sau, in lipsa, locuinta sotului la care se afla copiii.
(2) Oricare dintre soti poate cere notarea in cartea funciara, in conditiile legii, a unui imobil ca locuinta a familiei, chiar daca nu este proprietarul imobilului.

Care locuinta a familiei cand nu mai e vb de familie, nu mai sunteti soti ?!
Pt a nota ca locuinta a familiei aveti nevoie de actul care sa justifice cererea, certificatul de casatorie in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

fosta sotia ascunde actul de proprietate al apartamentului comun, punandu ma in imposibilitatea de a mi preschimba cartea de identitate bantas bantas Fosta sotie( suntem divortati, dar nu am efectuat partajul dupa divort) a ascuns actul de propritate al apartamentului comun. Mi s a refuzat eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei Justitiarul711 Justitiarul711 Prin termenul de notarea locuintei familiei in cartea funciara se poate intelege intabularea locuintei pe care o efectuam in trecut la dobandirea(prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem ... simona435 simona435 Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem căsătoriți de 22 de ani, el vrea sa divotam, iar soacra mea mi-a spus telefonic sa imi caut ... (vezi toată discuția)