avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca

o persoana fizica vrea sa vanda un apartament dar acesta are constituita o ipoteca din 1992 achitata deja. ipotecarul nu poate fi gasit. exista vreo posibilitate sa se radieze aceasta ipoteca intrucat nimeni nu cumpara apartamentul cu aceasta sarcina?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 19:44, 27 Mai 2013
Prin ce modalitate ati stins ipoteca? Daca aveti o chitanta descarcatoare (prin notariat), o puteti prezenta la oficiul de cadastru si puteti solicita radierea ipotecii. Daca nu aveti nimic din care sa rezulte modalitatea in care ati stins ipoteca atunci nu aveti decat sa-l actionati in instanta pe ipotecar si sa solicitati instantei sa pronunte o sentinta din care sa reiasa stins dreptul acestuia de ipoteca asupra imobilului. Daca este de negasit ipotecarul poate fi citat prin publicitate.
succes.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat popamaryi popamaryi Buna ziua! va rog sa ma ajutati! Vreau sa cumpar un apartament ipotecat dar nu stiu care sunt demersurile! Va rog sa imi spuneti ce este de facut! Va ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)