avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Fiica mea are 22 ani la anul termina studiile universitare si as vrea sa stiu daca mai poate primi pensie de intretinere si dupa finalizarea acestora, pana la 26 de ani,
in conditiile in care nu este angajata, nu obtine venituri salariale.

Va multumesc
Motivul pentru care primeste pensie e ca urmeaza cursuri, din pricina ca se prezinta la ele, nu poate munci sa se intretina. Dupa absolvire, nu mai exista un motiv care s-o retina sa se angajeze. Pensia se va sista.
Mai are timp sa mai urmeze o facultate :)
Ratiunea acordarii pensiei de intretinere este reprezentata de desavarsirea pregatirii educationale, prin urmare cursurilor postliceale, universitare sau materale , indiferent de forma acestora.

Pensia de intretinere nu va mai fi acordata, va fi sistata , intrucat nu este intrunita starea de nevoie, generata de necesitatatea sustinerii pecuniare, pe parcursul cursurilor.

Asadar, daca fiica dumneavoastra va studia, aceasta va putea promova o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere, aceasta subzistand pana la implinirea varste de 26 de ani.

Starea de nevoie trebuie sa fie mentinuta in acest interval de timp, asadar, fiind dumneavoastra nu va trebui sa realizeze venituri constante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea platii pensiei alimentare VilcuMarcela VilcuMarcela A plecat la studii in 2010 pt. 3 ani dar nu am nici o dovada ca a terminat studiile ca sa stiu daca ii m-ai platesc pensia alimentara. Acum are vista 24 ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere anamariavaida anamariavaida Buna ziua! As dori o lamurire pentru urmatoarea intrebare: pana in ce moment trebuie platita pensia de intretinere in ultimul an de facultate al intretinutului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)