avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna ziua! As dori o lamurire pentru urmatoarea intrebare: pana in ce moment trebuie platita pensia de intretinere in ultimul an de facultate al intretinutului (24 de ani)?
Cine sunteti: beneficiarul pensiei sau debitorul? Pana la ce varsta in hotarare ca trebuie sa platiti? Daca sunteti debitorul, nu va grabiti cu momentul sistarii pensiei, exista posibilitatea ca beneficiarul sa se inscrie la o alta facultate sau la un master, iscrierile la facultate se fac dupa bac si veti plati in continare.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
m_ella2005, utilizator
pensia de intretinere se achita pana in momentul finalizarii studiilor, adica pana in luna sustinerii examentului de licenta, iar daca se urmeaza si cursuri postuniversitare pana la varsta de 26 ani maxim.
Pensia de intretinere este datorata pana la 26 de ani, daca este mentinuta starea de nevoie ( generata de faptul ca nu sunt realizata venituri salariale ) si sunt parcurse studiile , pentru desavarsirea pregatirii profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere silema silema Fiica mea are 22 ani la anul termina studiile universitare si as vrea sa stiu daca mai poate primi pensie de intretinere si dupa finalizarea acestora, pana la ... (vezi toată discuția)
Incetarea platii pensiei alimentare VilcuMarcela VilcuMarcela A plecat la studii in 2010 pt. 3 ani dar nu am nici o dovada ca a terminat studiile ca sa stiu daca ii m-ai platesc pensia alimentara. Acum are vista 24 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pana cand? gymyforty gymyforty platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca. Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana ... (vezi toată discuția)