avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie definitiva si executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie definitiva si executorie

buna dimineata,
rog frumos sa fiu ajutat cu aceasta problema:
- am o decizie executoreasca definitiva si irevocabila in urma unui proces pentru neplata salariilor. am deschis un dosar de executare silita la un ex. jud la inceputul lui martie. la cateva zile a murit executorul! la acel moment s-a incercat preluarea dosarului de catre alt birou...problema este ca nimeni din orasul meu (vaslui) nu a facut preluare. a facut cineva din iasi. a trecut atata timp si nu s-a mai intamplat nimic. am reusit sa i-au legatura cu acest birou din iasi si mi s-a spus sa deschid eu cont la o banca si sa astept ce vor face ei ( adresa la ministerul de finante)... dar timpul trece, banul isi pierde valoarea, firma de paza pe care o execut stiu ca nu (mai) are obiective, dar continua sa functioneze ( are birourile in acelasi loc si toata ziua vad masinile de colo colo prin oras). am vorbit cu patronul firmei inainte de a deschide dosarul de executie si a ramas ca imi va da banii... au trecut 3 luni si nu are nici un gand! nu am bani nici sa umblu pe la iasi... ce sa fac , va rog... sa ma duc la parchet sa fac o plangere pentru neaplicarea hotararii judecatoresti impotriva firmei de paza? sa deschid un alt dosar de executare si sa anunt biroul din iasi ca renunt la ei? nu e suma foarte mare ( cca 1700 ron), dar nu e normal sa am dreptatea in mana si un patron de carton sa profite de mine asa. are cumatru in anglia, cumatra are un SRL, ei se descurca chiar bine! altii sufera si ei le rad in nas cu tot cu judecata. ei se folosesc de banii mei si eu nu stiu ce sa fac...
multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 17:17, 1 Iunie 2013
Solicitati , in scris, executorului judecatoresc, sa va informeze asupra stadiului de solutionare a dosarului executional si solicitati executarea prin poprirea conturilor debitoarei.Exista posibilitatea legala de a va adresa instantei cu o plangere impotriva executorului judecatoresc care refuza sa indeplineasca un act de executare. De asemenea, aveti posibilitatea sa sesizati Camera Executorilor Judecatoresti Iasi. Desigur , daca nu doriti sa va deplasati la Iasi, va trebui sa va deschideti un cont bancar , pentru virarea banilor, pe care sa-l aduceti la cunostinta executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, sesizare camera executorilor judecatoresti alexyn alexyn buna seara, am si eu un dosar cu executare definitiva si irevocabila la un BEJ din iasi, eu fiind din vaslui. In cateva zile se implineste anul de cand am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii de poprire salariala andreeaea andreeaea Buna ziua, Daca vreau sa fac o suspendare a executarii popririi pe salar, cum procedez?Cine este partea intimata,biroul executoresc sau firmei de ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit o cota parte dintr-o succesiune? ContSters237654 ContSters237654 a murit tata in anul 2009 si s-a facut succesiunea pentru apartamentul pe care il avea in proprietate.50% mama,iar ceilalti 50% s-au impartit in cote egale ... (vezi toată discuția)