avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tergiversarea unui dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tergiversarea unui dosar penal

in aprilie 2011 o persoana depune o plangere la politie pt violare de domiciliu, furt, lovire impotriva a patru persoane mascate, dar totusi ii nominalizeaza pe cei mascati.in august 2012 se incepe urmarirea penala fata de cei nominalizati.in octombrie 2012cel care a depus plangerea mege cu aparatorulla politie si declara ca si a gasit bunul furat, nu are pretentii pt lovire si ca cei pe care i a nominalizat i a confundat.dupa toate acestea politia nu vrea sa dea solutie la dosar.va rog sa mi spuneti cum ma pot adresa la CEDO s au ce pot face
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:51, 29 Mai 2013
Ce calitate aveti dvs in dosar? Parte vatamata, faptuitor?
faptuitor
Va trebui sa asteptati solutia, nu puteti merge la CEDO. Faceti cerere la parchet, la procurorul de caz sa va comunice stadiul dosarului sau mergeti in audienta.

Trebuie vazut daca partea vatamata poate retrage plangerea pt toate infractiunile si nu sunt si infractiuni care se urmaresc din oficiu de catre organele de politie (de ex furtul).
floareaflorilor a scris:

.va rog sa mi spuneti cum ma pot adresa la CEDO s au ce pot face

puteti sa le dati un telefon cu taxa inversa...
sau
puteti sa faceti cum a zis colega de mai sus
din moment ce si agasit bunul declarat ca si furat, nu mai exista furtul.la parchet am facut adresa si nu am primit raspuns, as vrea sa fac o adresa la IPJ siIGPR

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate privata si furt teodora stanescu teodora stanescu care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale in caz de furt goggy goggy Buna ziua, Am sa fac un foarte scurt rezumat : in urma cu cateva luni, femeia pe care o aveam angajata pe post de menajera, mi-a furat din apartament 450 de ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala araoil araoil la 23.06.2011, un tanar de 18 ani a fost batut si a primit certificat medico-legal,14 zile ingrijire medicala. In urma bataii necesita implant (este vorba de ... (vezi toată discuția)