avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata impozitul anticipat???????????????
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata impozitul anticipat???????????????

Nu inteleg ce soi de lege fiscala este asta...
Care este motivatia logica pentru care PRACTIC trebuie sa platesc in acelasi an de 2 impozit... O data pentru anul trecut si inca o data (aproape aceeasi suma) plata anticipata pentru anul in curs...
Nu este mai LOGIC si mai NORMAL sa platesc pentru anul in curs, la inceputul anului viitor in baza declaratiei fiscale pe care o depun???
DE CE STATUL TREBUIE SA INCASEZE ANTICIPAT??? CE FACE MARIA SA, STATUL, PENTRU CONTRIBUABIL CA SA MERITE SA INCASEZE ANTICIPAT???? In plus, stimabilii functionari publici nu stiu sa informeze sau sa scrie ce reprezinta taxele platite.... pe toate chitantele sunt numite "IMPOZITE DIN ACTIVITATI INDEPENDENTE" ... nu conteaza ca sunt plati anticipate, ca sunt impozite pe anul trecut, nici macar anul nu este trecut... Functionarul public nu a aflat ca exista si alte metode de transmitere a declaratiei de impunere (alta decat RECOMANDAT, prin posta, cu semnatura de primire...)
Ca si dumnealor, lucram in timpul zilei si ajungem acasa mult dupa ora de inchidere a postei. Si, poate parea curios, lucram si sambetele. Nu-mi permit sa stau ore intregi la coada la posta sa-mi ridic "recomandata"... Daca lasa plicul pur si simpul in cutia postala, ce o sa se intample??? Nu se inghesuie nimeni sa-mi plateasca impozitul daca-mi gaseste plicul... Si... domnilor... s-a descoperit intre timp internetul... e-mailul... ca tot se solicita in declaratia 200. Nu e mai simplu asa?? Vom fi si noi informati la timp... fara sa se aplice nu stiu ce penalitati, ca ti-ai permis sa fii la munca in loc sa astepti postasul....
Cel mai recent răspuns: niki stefan , utilizator 11:52, 20 Martie 2009
Statul trebuie sa incaseze anticipat impozite pentru ca face autostrazi=D>
:D:D:D !!!!!! E buna gluma ... cu atat mai mult cu cat eu chiar lucrez in domeniu...
Sa nu mai vorbim de spitale,scoli si gradinite.:weg:
Exista vreo sansa sa se schimbe in viitorul apropiat legea fiscala?? Sa capete o oarecare noima... Mie, personal, explicatiile "ofiteresei" m-au blocat (cred ca pentru minimum o saptamana... #-o). Pentru activitatea secundara pe care o desfasor (traducator, PFA), nu am dreptul sa-mi decontez mai nimic... A!!! era sa uit... am voie creioane... (de parca cineva ar mai folosi plaivazu') si poate (nu era sigura...) un oarecare procent din cheltuielile apartamentului in care-mi desfasor activitatea... si iarasi poate ceva haine (cate??? nu stie...:( pana la limita carei sume... nu stie....) Unde scrie sau pe cine sa intreb???? HEEEEELP , ca de la Administratiile Financiare iesi bolnav...
OUG 44 si Codul Fiscal.

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Roxie Roxie Buna seara. Sunt PFA la inceput de drum, si as avea nevoie de sfaturi legate de tinerea contabilitatii si declaratiile la Administratia Financiara. Pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire ne / si rezidentiala. tzuku51 tzuku51 Sunt PFA-Activitati de inginerie si consultanta(CAEN 7112) si imi desfasor activitatea in propriul apartament,la un birou de 0,80x1,50m cu scaunul aferent,la ... (vezi toată discuția)
Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)