Acum aproape un an am prezentat mai in detaliu o problema pe care am avut-o cu niste chiriasi care au refuzat sa elibereze apartamentul inchiriat dupa expirarea contractului si problemele intampinate in instanta ca sa obtin incuviintarea executarii silite prin evacuare.
Initial judecatoria sector 1 a refuzat sa recunoasca caracterul de titlu executoriu al unui contract de inchiriere sub semnatura privata si inregistrat la administratia financiara, in ceea ce priveste evacuarea chiriasilor dupa expirarea contractului. Instanta a solicitat investirea contractului cu formula executorie.
Ulterior, completul de investiri a respins ca lipsita de interes cererea de investire cu formula executorie a contractului.
Aflandu-ma in aceasta situatie contradictorie, am depus recurs.
Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in final si a recunoscut faptul ca in baza art. 1809 din Noul Cod Civil, un contract de inchiriere sub semnatura privata si care este inregistrat la administratia financiara reprezinta titlu executoriu in ceea ce priveste eliberarea apartamentului si evacuarea chiriasilor, la expirarea termenului contractului.
Din nefericire pentru mine, decizia Tribunalului Bucuresti a venit la 9 luni dupa expirarea termenului din contractul de inchiriere si la 4 luni dupa ce eu reusisem sa ii determin sa elibereze apartamentul.