avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce facem cu un batran procesoman?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce facem cu un batran procesoman?

Buna ziua,
aflandu-ne intr-o situatie destul de delicata, mi-am permis sa va cer un sfat. Impreuna cu sotul meu in urma cu aprox 4 ani am facut cu un batran pe atunci in varsta de 79 de ani un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, acesta nemaiavand pe nimeni si dorind doi tineri sa aiba grija de el.Dupa ce am semnat actul de vanzare cumparare ne-am mutat in casa acestuia. Din acel moment viata noastra a devenit un calvar.Acest batran am descoperit ulterior ca este un om foarte recalcitrant cu o sete nejustificata de a face rau si un procesoman renumit.Noi nu numai ca ne-am indeplinit ABSOLUT toate sarcinile stipulate in contract dar mai mult decat atat am renovat si casa (cu acordul lui), dedicandu-ne in totalitate caminului si poftelor acestui om.Am muncit in fiecare weekend renuntand la vacante, petreceri sau intalniri cu prietenii.Am primit in schimb foarte multe citatii la politie sau chiar vizita sectoristilor la cea mai mica nemultumire a lui(ca exemplu:uitam cheia in usa si neputand sa descuie,fara sa sune la sonerie, mergea la politie unde spunea ca l-am dat afara din casa)In tot acest timp pe batran nu l-a cautat absolut nimeni acesta facandu-si foarte multi "prieteni" prin felul lui de a fi, inainte ca noi sa ne mutam acolo. Si iata cum dupa un an si jumatate ne trezim cu citatie de la tribunal pentru rezilierea contractului.Am ramas uimiti.Nimic nu ne daduse de banuit.Au inceput amenintarile cu incendierea casei, cu moartea si bataia.La scurt timp s-a razgandit deoarece eu eram insarcinata si brusc avea probabil remuscari. Dar cum ma asteptam din cauza stresului provocat am pierdut sarcina si acum suntem pentru a doua oara in proces( de data aceasta chiar asteptam o sentinta pe 16 martie).Pentru acest proces batranul s-a folosit de martori mincinosicare nu au intrat NICIODATA la noi in casa dar care sustineau in proces ca ....au auzit de la dansul cum ca ar fi fost batut , furat de noi si tinut fara mancare si spitalizare.Nu exista certificate medico-legale si nici dovezi care sa sustina afirmatiile acestui om.Este extrem de usor influentabil si banuim ca cineva care doreste sa obtina aceasta casa care acum dupa renovare arata foarte frumos si ingrijita il ajuta si il sustine in demersul lui.Mai mentionez ca exista in cei 3 ani si jumatate de cand stam aici vreo 35 de intarnari in spitale, bilete de tratament ,retete de medicamente,chitante si facturi utilitati,care se afla in posesia noastra, toate suportate financiar de catre noi, el avand la momentul semnarii contractului o pensie de doar 1 500 000 lei.Am apelat la ajutorul Dv pentru a ne sfatui ce sa facem pe viitor. Ne este teama ca dupa pronuntarea sentintei batranul ne va da din nou in judecata.Suntem siguri ca acesta este doar inceputul.Nu ne este usor sa fim tarati prin tribunale sa cheltuim zeci de milioane si sa mai fim si umiliti fiind pusi in situatii jenante in care acesta aduce niste acuzatii foarte grave si mintind fara rusine.Intrebarea noastra este:

Il putem da in judecata pentru denunt calomnios?Cum putem opri furia nejustificata a acestui om? Exista vreo sansa ca o instanta din Romania sa faca diferenta intre un om haituit, neputincios,abuzat si acesti batrani care din lipsa de alta activitate si plictiseala(asa cum sustinea acesta uneori), recurg la astfel de metode?Este drept nici avocatul pe care il avem nu ne-a explicat mai nimic. Am inteles ca s-ar fi putut cere o expertiza psihiatrica.Va rog din suflet sa ne ajutati cu un sfat!Imi cer scuze pentru aceasta scisoare cam lunga, am speranta ca nu v-am plictisit si astept o parere din partea Dv. Va multumesc!
Va multumesc mult, si mai am o singura intrebare. Daca sentinta a ramas sa se pronunte pe data de 16 martie eu mai pot inca atasa o cerere pentru cheltuieli de judecata(este vb despre cei 12 mil. onorariul av.)?
Mentionez ca avocata ne-a aratat pledoaria si acolo nu am gasit nimic despre aceste cheltuieli.
Nunmai puteti cere nimic, pentru ca nu puteti proba cererile dupa ramanerea in pronuntare...
Dar puteti face proces separat de recuperare a cheltuielilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare cu clauza pytycucu pytycucu buna ziua in iulie 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un batran cu clauza de intretinere si abitatie viagera. pana in prezent eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)
Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)