avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA fara penalitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA fara penalitate

1 Ridic de la casa de pensii decizia de pensie (personal, nu o trimit prin posta din anumite motive), o depun la birou. La cite zile se desface contractul de munca de la depunerea deciziei (unii zic in aceeasi . zi, altii 3 zile). iunie.

2. Daca fac contestatie, pensia stabilita mi se va atribui? Adica totusi pina la rezolvarea constestatiei?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: tholos , utilizator 09:00, 3 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Interventie moderator:
:rtfm:
madamadamada:

1. Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este obositor de citit si de aceea Regulamentul de postare nu recomanda acest fel de scriere.

2. Nu mai postati mesaje consectutive in mai putin de 30 de minute. In acest interval de timp aveti posibilitatea sa intrati din nou pe topic si sa completati mesajul.

madamadamada a scris:
PS: Fiind pensie anticipata dvs. oricand puteti solicita intoarcerea la munca pana la implinirea varstei standard de pensionare de aceea nu va pune in plata pensia anticipata, pana nu faceti dovada incetarii contractului de munca. Atentie in aceasta perioada nu mai puteti lucra nicaieri , nici macar la patron cu contact de munca ca va sisteaza pensia si la negru e pe riscul dvs.

Multumesc mult acum, domnule Tudor, am vazut mesajul Dvs! Am inteles, insa mai am o nelamurire: in cite zile de la depunerea deciziei se desface/inceteaza contractul de munca? La institutia noastra este mai complicat, fiind eu functionar public trebuie anuntata Agentia Nationala de Functionari sa nu se piarda postul. Am deja decizia, emisa in 13 mai, am ezitat sa o depun , fiindca institutia era implicata intr-o manifestare internationala si nimeni nu avea timp pentru mine (conducerea, contabilitatea, etc.). Am de gind luni, 3 iunie sa o depun.
La intrebarea 2: in perioada contestatiei se primeste pensia (evident dupa ce indeplinesc pasii descrisi de Dvs.)? Numai bine!
Multumesc. Am folosit majuscule doar la titlu (deformatie profesionala...).
Intrebare: Pe perioada de pensie anticipata, pot avea PFA sau , macar, Asociatie?
W-end frumos!

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere in timpul cim suspendat pt ccc PopescuGabriela PopescuGabriela Buna ziua! Mai am aprox 60 de zile si mi se termina CCC deci sunt inca in perioada CIM suspendat. Intre timp am sustinut concurs de recrutare, am trecut de o ... (vezi toată discuția)
Modalitate de transfer la cerere Zuma Zuma Sunt un functionar public al carui raport de munca a fost suspendat, la cerere din cauza unor probleme medicale pe o perioada de 2 ani, respectiv din ... (vezi toată discuția)
Exista vreun act in care se specifica ca esti obligat sa parasesti sistemul la data implinirii varstei pt pensionare la limita de varsta, fara a avea o decizie de la casa locala de pensii? stef100 stef100 Am fost functionar public. Data cand am indeplinit varsta de a iesi la pensie a fost 08.04.2014. Am depus dosarul pt pensie pe 05.11.2013 si nici pana la ... (vezi toată discuția)