avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Modalitate de transfer la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Modalitate de transfer la cerere

Sunt un functionar public al carui raport de munca a fost suspendat, la cerere din cauza unor probleme medicale pe o perioada de 2 ani, respectiv din 01.08.2008 - 01.06.2010. Incepand cu data de 01.06.2008 sunt in pensie de invaliditate de gr.III. In situatia in care s-ar ivi posibilitatea unui post transferabil, as dori sa-mi reiau activitatea si sa-mi depun dosarul de intentie la institutia respectiva.Intrebarea mea este urmatoarea: " Pot sa depun dosarul de intentie, in perioada in care sunt in pensie de invaliditate urmand ca data suspendarii pensiei sa coincida cu data reluarii activitatii si cu data transferului?"
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:29, 27 August 2009
Incepand cu data comunicarii deciziei de pensie raportul dvs. de serviciu cu institutia a incetat de drept. Institutia publica trebuia sa emita act administrativ in acest sens.

Chiar daca faceti cerere de suspendare a platii pensiei, la calitatea de pensionar nu puteti renunta. Prin urmare, opinia mea este ca nu puteti, ca pensionar, sa va reluati activitatea si sa va transferati.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)
Dacă am o pensie de invaliditate de gradul 3 pot sa o intrerup ... gagiu2000 gagiu2000 Dacă am o pensie de invaliditate de gradul 3 pot sa o intrerup pentru o perioada și apoi sa o reiau și ce trebuie sa fac dacă se poate? (vezi toată discuția)
Revizuirea medicala in cazul pensionarii de invaliditate gr.ii ContSters112142 ContSters112142 Buna seara, Sunt pensionata medical gr.II in anul 2008 cu drept de revizuire la 1 an.Conform deciziei de pensionare rezulta: -data nasterii;13.10.1954 -sex: ... (vezi toată discuția)