avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Drepturi pentru descendentii detinutilor politici
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Drepturi pentru descendentii detinutilor politici

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor deoarece la institutiile statului am obtinut raspunsuri doar in 2 peri. Mama mea a obtinut in februarie 2013 o sentinta judecatoreasca ce atesta calitatea de detinut politic al tatalui ei. In baza acesteia poate beneficia de anumite drepturi sau inlesniri? Sau doar sotul supravietuitor?


Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
"sotie-descendent" in acceptiunea dl 118/1990 si l 221/2009 mca mca Buna ziua! Tatal meu a fost in detentie timp de 11 luni, pe motive politice - pt infractiunea prevazuta de art.209 Cod penal (dar cred CP din 1936), in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas alecsandru.andrei.constantin alecsandru.andrei.constantin Am câteva nelămuriri legate de pensia de urmaș acordată soțului supraviețuitor. Am beneficiat de pensie de urmaș ca unic fiu al tatălui decedat ... (vezi toată discuția)