buna ziua, poate ma ajutati cu o informatie. in anul 2007 am facut un antecontract de vanzare cumparare prin ag. imobiliara am dat o arvuna si urma carestul de bani sa ii achit la notariat cand faceam actul autentic de v-c al terenului+casa de locuit.propietarul a vandut la altcineva fara sa primeasca bani in schimb in martie 2008 a cel domn la care a vandut ia facut un contract de consultanta in care se ogliga sa dea o suma mai mare de bani ca in ct. de v-c.urmand ca vechiul propietar sa faca consultanta pe probleme imobiliare. nici pana in prezent nu a primit nici un ban fiind in proces cu acel individ ... propietarul de drept ultimul a scos o linie de credit pe firma lui si a ipotecat terenul si casa eu i-am dat in judecata pe amandoi si am cerut nulitatea absoluta a ct.de vanzare-cumparare. mentionez ca nu am primit arvuna inapoi. ce sanse am sa castig procesul si radiez ipoteca??? stiu ca ct. de ipoteca este un accesoriu al ct. de vanzare cumparare dar nu stiu unde sa caut o lege mai explicita
In primul rand ipoteca este un accesoriu al contractului de credit nicidecum de vanzare-cumparare. Dumneavoastra nu puteti desfiinta contractul de vanzare-cumparare. Nu aveti nici un drept . Aveti doar un drept de creanta fata de proprietarul initial cel cu care a-ti incheiat anecontractul. Trebuie safaceti o cerere in instanta pentru restituirea avansului si eventual plata penalitatilor datorate de neexecutarea culpabila a obligatiei de vanzare, daca ele au fost prevazute in antecontract.
Daca veciul propietar este de acord cu mine tinand seama ca nici el nu a primit suma minima trecuta in ct. de v-c. Am cerut nulitatea ct. deoarece lipseste cauza sau este o cauza falsa.
Puteţi obţine desfiinţarea contractului dacă dovediţi că părţile au încheiat contractul de v/c cu rea credinţă, acţionînd amîndoi pentru fraudarea drepturilor dumneavoastră.
Dacă cumpărătorul a fost de bună credinţă, soluţia expusă de Brom este singura.
Vechiul propietar a recunoscut in instanta ca ca domnului la care a vadut terenul era un partener vechi de afaceri cu el si ca ia aratat antecontractul dar a spus ca nu are nici o valuare juririca ptr.el.
Noul propietar a cesionat si firma vechiului propietar lasandul pe acesta cu multe datori pe firma neplatite pe care le-a achitat vechiul propietar cu toate ca firma a cesionato cu active si pasive.