avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RADIERE IPOTECA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RADIERE IPOTECA

buna ziua, poate ma ajutati cu o informatie. in anul 2007 am facut un antecontract de vanzare cumparare prin ag. imobiliara am dat o arvuna si urma carestul de bani sa ii achit la notariat cand faceam actul autentic de v-c al terenului+casa de locuit.propietarul a vandut la altcineva fara sa primeasca bani in schimb in martie 2008 a cel domn la care a vandut ia facut un contract de consultanta in care se ogliga sa dea o suma mai mare de bani ca in ct. de v-c.urmand ca vechiul propietar sa faca consultanta pe probleme imobiliare. nici pana in prezent nu a primit nici un ban fiind in proces cu acel individ ... propietarul de drept ultimul a scos o linie de credit pe firma lui si a ipotecat terenul si casa eu i-am dat in judecata pe amandoi si am cerut nulitatea absoluta a ct.de vanzare-cumparare. mentionez ca nu am primit arvuna inapoi. ce sanse am sa castig procesul si radiez ipoteca??? stiu ca ct. de ipoteca este un accesoriu al ct. de vanzare cumparare dar nu stiu unde sa caut o lege mai explicita
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Multumesc!
Depinde cat timp a trecut de la termenul de incheiere a contractului de vanzare, asa cum era el prevazut in promisiune.
Cumparatorul are dreptate, pentru el acea promisiune nu avea niciun efect.
Publicitatea actelor de gen se face in alt mod.

Cat priveste cauza, mie nu imi pare ca lipseste... Mie imi pare ca exista, cu exceptia faptului ca acel contract nu avea stabilita o suma de bani drept pret.
Or, ne spune doamna nu ca nu era stabilit pretul, ci ca nu s-a platit. ASta nu e cauza lipsa, deci nu atrage nuliatea absoluta.
Dar se poate cere rezolutiunea actului pe neplata pretului, corect, motivand ca pretul nu e serios. Insa asta de catre vanzator, nu vad unde e interesul doamnei sa ceara asa ceva...
Ideea aia cu fraudarea drepturilor mai e posibila, insa numai cu o colaborare clara a vanzatorului pe care va trebui sa-l acuze ca si pe cumparator. Foarte bun teoretic, practic insa... depinde de prea multi factori externi.
Intentia de fraudare trebuie sa fie demonstrata ca fiind a vanzatorului si nu a cumparatorului, aici putandu-se juca putin si cu acea cauza a contractului (motivand o cauza ilicita, motiv de nulitate absoluta), dar trebuie demonstrat.
Trebuie demonstrat ca vanzatorul a vrut sa o insele, ca a incheiat actul ulterior ca sa nu-i mai vanda imobilul, asta fiind cauza actului.
Dar cumparatorul se poate apara atunci cu buna-credinta care poate fi sfaramata prin demonstrarea ca acesta stia ca bunul era promis... dar cum sa demonstreze asta?

Asa incat, as merge cu sanse mai mari (in functie de timpul scurs) pe ce a spus Brom: avans, daune...
Caci altfel, se poate a alerge dupa un iepure mai gras si sa ramana cu nimic.
Apoi, daca trece in subsidiar plata pretentiilor, ar avea sanse mai mari ca instanta sa gaseasca motiv sa se spele pe maini de toate incurcaturile... Daca nu le trece, ar putea expira cei 3 ani pana la terminarea judecatii...
Nu stiu, trebuie motivari in drept si in fapt foarte concrete, ample, cu dovezi clare care sa conduca instanta spre desfiintarea actului ala... Dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Anularea antecontractului de vanzare-cumparare Balazs Gusztav Balazs Gusztav se poate declara nul si in ce conditii,un antecontract de vanzare-cumparare ( scris de mana,semnat fara martori) pt. un teren arabil, daca cumparatorul nu a ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)