avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer autorizatie de mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer autorizatie de mediu

Stimati Domni,

Am urmatoarea problema :

o societate X, autorizata de mediu pt. activitatea de comercializare carburanti auto (gaz) si activitate spalatorie auto,- autorizatie comuna -ce functineaza de 10 ani, si care a fost nevoita sa-si prelungeasca autorizatia pe urmatorii 10 ani, se afla in perioada de asteptare a redactarii autorizatiei ( s-a depasit perioada de 30 zile lucratoare legale) , acum o saptamana s-a incheiat un contract de inchiriere a spalatoriei auto cu societatea Y. Ni s-a transmis de la ARPM Galati ca societatea Y trebuie sa se autorizeze separat, cu plata unei taxe de 500 ron , dupa ce initial se daduse solutia de transfer de autorizatie cu titlu gratuit pt. activitatea de spalatorie.
Care este solutia corecta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:28, 29 Mai 2013
Autorizatia se elibereaza pentru fiecare societate in parte, ea nu este transmisibila. S-ar putea discuta doar daca intre cele doua societati ar exista un contract de asociere in participatiune, dar din cele relatate de dvs. nu este vorba de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii iuliatazz iuliatazz Buna ziua. Cum pot inchiria (ca persoana juridica) o spalatorie auto de la o alta persoana juridica pentru a putea sa functionez (pentru spalatorie) pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma kuky666 kuky666 buna seara, vreau sa-mi infiintez o firma de spalat covoare si vreau sa stiu pe urma in timp daca o sa-mi mearga afacerea pot face pe acceasi firma si ... (vezi toată discuția)
La un contract de comodat pentru folosinta unor utilaje, se poate achita sumele pentru un credit de cumpararea acestora ContSters74561 ContSters74561 Societatea X, cu 4 asociati, toti din familie a avut activitate de panificatie pana in 2007. Aceiasi asociati au mai infiintat o alta firma Y si in continuare ... (vezi toată discuția)