avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am primit un control din partea garzii financiare in urma caruia s-a constatat un plus de casa de 35 de lei. Eu si colega mea lucram amandoua pe aceeasi casa de marcat. In fisa posturilor noastre nu scrie ca ar trebui si sa incasam. Eu chiar m-am opus la inceput dar....nu am avut ce face. Plusul provine de la un bon pe care nu am mai reusit sa-l scot pe casa in momentul in care a venit garda ptr ca nu am mai putut...ei au intrat dupa birou si au pus monopol pe sertare..etc....clientul a plecat fara bon...
Intrebarea mea este: Cum sa ma apar in fata comisiei de cercetare disciplinara care va avea loc peste 3 zile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kty80 , utilizator 15:52, 17 Iunie 2013
1. In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

2. Apararea dvs poate consta in mentionarea prevederilor din fisa postului - unde nu scrie ca ar trebui si sa incasati bani - , precum si pe atitudinea inspectorilor de la G.F.

va multumesc pentru raspuns. daca in fisa postului nu scrie ca trebuie sa incasez, atunci, nu este in defavoarea mea? din moment ce nu scrie, nu se poate considera ca nu aveam dreptul? ma gandesc ca administratorii societatii nu vor recunoaste ca timp de 1 an mi-au cerut verbal si nu scris sa fac lucrul asta si vor intoarce chestia cu fisa postului in nefavoarea mea....
Nu are cum sa intoarca foaia impotriva dvs. cu asa ceva. Va fi greu de demonstrat ca nu v-au solicitat asa ceva.
Sper ca nu au cum sa intoarca foaia...cert este ca am primit o citatie ptr a ma prezenta la comisia de disciplina ptr a fi cercetata ptr abatere disciplinara...cat de corect este?
Legalitatea sau nelegalitatea cercetarii disciplinare o poate stabili numai instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)
Demisia carmen-luiza carmen-luiza Am lucrat o scurta perioada de timp intr-o companie si am decis sa nu mai lucrez pentru ca nu mergeau treburile. Am discutat cu angajatorul,l-am informat ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)