avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am primit un control din partea garzii financiare in urma caruia s-a constatat un plus de casa de 35 de lei. Eu si colega mea lucram amandoua pe aceeasi casa de marcat. In fisa posturilor noastre nu scrie ca ar trebui si sa incasam. Eu chiar m-am opus la inceput dar....nu am avut ce face. Plusul provine de la un bon pe care nu am mai reusit sa-l scot pe casa in momentul in care a venit garda ptr ca nu am mai putut...ei au intrat dupa birou si au pus monopol pe sertare..etc....clientul a plecat fara bon...
Intrebarea mea este: Cum sa ma apar in fata comisiei de cercetare disciplinara care va avea loc peste 3 zile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kty80 , utilizator 15:52, 17 Iunie 2013
am primit mustrare....asta se vede in vreun fel de catre alt anagajator? Multumesc.
Nu se vede nicaieri aceasta sanctiune disciplinara.

Viitorul angajator , potrivit art.29 alin.4 C.mun., poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Maine imi bag demisia...sunt hotarata sa nu mai accept nicio porcarie! Cum e cu preavizul? Se lucreaza parca 4 ore pe zi timp de maxim 20 de zile? Si concediul....daca mai am zile de anul trecut...si nicio zi luata de anul asta...trebuie sa mi-l plateasca? Cum se calculeaza?
Multumesc!
Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este reglementata in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In general, aceasta reducere se acorda pentru concediere si nu pentru demisie.

Pentru demisie, potrivit art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
da, am reusit sa citesc si eu codul muncii. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz tonyhadar tonyhadar as vrea sa stiu daca faptul ca angajatorul nu a fost in stare sa produca o fisa a postului intr-un termen de doua luni imi da dreptul sa demisionez fara ... (vezi toată discuția)
Demisia carmen-luiza carmen-luiza Am lucrat o scurta perioada de timp intr-o companie si am decis sa nu mai lucrez pentru ca nu mergeau treburile. Am discutat cu angajatorul,l-am informat ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)