avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sot supravietuitor mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sot supravietuitor mostenire

Buna ziua,

Va solicit sfatul legat de urmatoarea situatie:sotia ramane vaduva pe neasteptate(accident sot),apartamentul unde locuieste este dobandit de sot inainte de casatorie, masinile si alte bunuri.Sotia se ocupa de imbunatatiri(aer conditionat,gresie,termopan).Apare copilul major din prima casatorie a tatalui si instiinteaza vaduva ca trebuie sa plece din apartament cat mai repede.Ce drepturi are vaduva(in afara de abitatie /detine si ea un apartament numai al ei).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 19:28, 28 Mai 2013
Sotia mosteneste cota de 1/2 din masa succesorala (care contine tot ce avea sotul la momentul decesului).
Sotia mosteneste 1/4, copilul 3/4. Va avea si un drept de creanta pt imbunatatirile aduse in timpul casatoriei.
Va rog,daca se poate,sa-mi explicti acest termen "drept de creanta" si ce implica asta_un proces cu copilul ?Fara instanta se poate ajunge la intelegere?Copilul din prima casatorie are dreptul s-o dea afara pe vaduva?
Va multumesc pentru intelegere!
Daca nu se inteleg, daca fiul nu recunoaste aportul sotiei la sporirea valorii imobilului, ajung in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
N-are cum s-o dea afara pana la iesirea din indiviziune.
Foarte dragut din partea Dvs ca ne lamuriti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune cretuclaudia1979 cretuclaudia1979 Locuiesc in casa tatalui meu vitreg de 30 ani,mama este casatorita cu el din1992,dar eu nu-i port numele. Asadar eu cu sotia mea si cei doi copii( 9 si 3 ani) ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are??? Buna ziua, Va rog din suflet sa imi oferiti si mie sfaturile dvs. cu privire la cazul unei prietene. Ea e casatorita de 15 ani cu un barbat care a mai ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire bunuri achizitionate inainte de casatorie Ppa Ppa Buna ziua, intrebarea mea este legata de mosternirea dupa decesul sotului in conditiile in care exista un copil dintr-o casatorie anterioara a sotului iar ... (vezi toată discuția)