avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire bunuri achizitionate inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire bunuri achizitionate inainte de casatorie

Buna ziua, intrebarea mea este legata de mosternirea dupa decesul sotului in conditiile in care exista un copil dintr-o casatorie anterioara a sotului iar apartamentul era achizionat de acesta inainte de casatorie cu credit bancar neachitat integral la momentul decesului, insotit de asigurare de viata. Daca ati putea sa ma ajutati cu partile mostenite de fiecare: sotia supravietuitoare si copilul sotului din casatoria anterioara. In afara de asta, pana acum, nu am facut succesiunea desi a trecut mai mult de un an, copilul ramanand sa locuiasca in continuare impreuna cu sotia supravietuitoare in casa sotului decedat. Mama copilului minor inca (ramasa tutore) insista pentru evacuarea sotiei supravietuitoare din apartament si impartirea mostenirii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:53, 6 Septembrie 2016
Cati ani are copilul ?
Sotia mosteneste 1/4, copilul 3/4.
Daca face dovada ca a contribuit la plata ratelor, sulta ce i se va cuveni sotiei va fi mai mare.
Sotia are in plus un drept de abitatie viagera sau cel putin pana fac partajul.
Cum nu se vor intelege, se va dezbate succesiunea prin instanta.
Intrebam cat are copilul pt ca daca o mai lungiti nitel pana ajunge la majorat.. scapati de foat sotie in calitate de tutore.

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a ramane in apartamentul sotiei decedate victorya_21 victorya_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Un prieten s-a casatorit cu o femeie care avea deja 2 copii si detinea un apartament .In urma decesului ... (vezi toată discuția)
cote mostenire favex favex O familie compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Copilul nu a fost adoptat de catre actualul sot. Sotia detine un procent ... (vezi toată discuția)
Vanzarea a jumatate din apartament fostului sot wazz wazz O cunostinta proprietara a unui apartament mostenit a ramas cu un copil din prima casatorie. Din a doua casatorie nu au rezultat copii. Al doilea sot doreste ... (vezi toată discuția)