avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere masa succesorala

Buna ziua,
Si eu sunt interesata de deschiderea succesiunii, in urma decesului tatei, in 20.05.2013. La moartea mamei , in urma cu 22 de ani, tata nu a dorit sa deschida succesiunea, spunand ca eu sunt unicul copil. Astazi, trebuie sa urmez etapele de succesiune, deoarce in urma decesului tatei, a ramas un apartament in care locuieste fiul meu.
As dori sa intreb care sunt procedurile care trebuie urmate, la notar, pentru ca sa fim in legalitate atat eu, cat si fiul meu. Ca unic mostenitor al parintilor mei, prin deschiderea succesiunii dupa ambii parinti, voi intra in posesia acestui apartament. Eu, la randul meu, doresc sa il dau fiului meu.
Cu multumiri,
Komisarul :(

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: komisarul , utilizator 15:50, 4 Iunie 2013
Mergeti la notar, deschideti succesiunea de pe urma ambilor parinti decedati, obtineti certificatul de mostenitor si apoi puteti face act de vanzare-cumparare sau donatie catre fiu.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare pana in 1 martie andrreyutz andrreyutz daca am hotararea irevocabilă pana in 1 martie pot sa iau toti bani sau in rate ? atasez Aceasta prevedere se aplica doar pentru actele administrative ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare soimumircea soimumircea Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Eliza83 Eliza83 Momentan sunt in crestere copil pana in luna mai anul curent(am optat pentru 1 an de zile).Doresc sa-mi deschid P.F.A.incepand cu luna martie. Cum ... (vezi toată discuția)