avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu crestere copil + ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie?

buna ziua
sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres maxim a-s dori daca se poate sa stau in concediu de risc maternal pana intru in prenatal si daca voi beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului chiar daca lucrez doar din decembrie 2012
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 27 Iunie 2013
Buna ziua. Sunt gravida in mai putin de 1 luna. lucrez undeva dar fara carte de munca deoarece urmez niste cursuri gratuite unde nu pot sa fiu angajata. Dar mai am si un alt contract de colaborare cu un broker, de mai mult de 1 an si am lucrat odata intr-un loc si i-am duc aici la broker adeverinta ca lucrez ca sa nu imi mai ia acei 5,5 sau cat se ia pentru sanatate, dar nu mai lucrez acolo de mult si nu am anuntat aici dar mi se retrag cei 16 % sau cat se retrage. dar am avut venitur foarte mici aici, intr-o luna aveam, intr-alta nu aveam si tot asa, depindea daca faceam ceva asigurari. Vreau sa stiu daca primesc indemnizatie pentru cresterea copilului.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
rocksefa, utilizator
1. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Venitul obtinut de dvs. din contractul de colaborare este un venit profesional impozabil asa ce este valabil pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

3. - Intr-un raspuns al ANPIS se precizeaza ca NU este obligatoriu sa ai continuitate in a fi platita ci in A FI in perioada contractuala FARA intrerupere timp de un an.
- Asadar, chiar daca in anumite luni nu ati primit venituri, datorita faptului ca ati avut contract de colaborare pe intreg anul de dinainte de nastere sunteti eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Daca doriti puteti sa puneti intrebarea si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului davidel davidel Buna ziua!lucrez cu contract de munca din data de 16 aprilie 2013,la Putin Ti mpg am ramas insarcinata iar data probabila a nasterii copilului este 9 ... (vezi toată discuția)