avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere indemnizatie in cazul demisiei.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere indemnizatie in cazul demisiei.

buna ziua, sotia mea a fost in post natal timp de 1 an. s-a reintors la munca in aprilie 2013. am facut actele pentru indemnizatie de 1 an de 500 ron. insa lucrurile s-au cam schimbat la munca. a fost mutata in alt punct de lucru, este obligata sa faca si munca de teren ceea ce nu este ok. in cazul in care demisioneaza, pierde acea indemnizatie? au voie angajatorii sa ii schimbe conditiile de lucru, poate baga concediu medical sau ceva .. va rog sa imi dati un sfat multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 29 Mai 2013
Teoretic, sotia dvs avea dreptul , conform art.10 alin. (7) din Legea nr.202/2002 : sa se intoarca la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. Spun teoretic, pentru ca o mare parte a angajatorilor din Romania nu dau 2 bani pe legislatie, in general, iar legislatia aplicabila proaspetelor mamici e..neinteresanta pentru ei..

Partea proasta e ca acordarea stimulentului de insertie este conditionata de obtinerea de venituri impozabile, iar demisia, fara gasirea unui alt job o va aduce pe sotia dvs in situatia de-a pierde stimulentul.
Sotia dvs poate intra in medical, daca considerati ca asta e o optiune, sau pur si simplu se poate intoarce in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani.Sau, puteti solicita dvs stimulent de insertie, daca indepliniti conditiile.

Acordarea stimulentului de insertie este conditionata de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.

Incetarea realizarii de venituri supuse impozitului pe venit poate duce la incetarea platii stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela cu cate zile trebuie sa revii la locul de munca ca sa beneficiezi de stimulentul in val de 500 ron ? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil inainte de 1an la cerere bogdan_musat bogdan_musat Buna ziua, Sunt in concediu de ingrijire copil pana la 1 an si doresc sa revin la locul de munca inainte de implinirea acestei perioade. Am anuntat ... (vezi toată discuția)