avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Folosire imagine angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Folosire imagine angajat

Buna ziua!
Lucrez intr-o firma care dintr-un exces de zel doreste sa editeze-publice apoi o revista cu produsele/serviciile societatii in care sa apara si poza mea.
Am anuntat conducerea ca nu doresc ca poza sa imi fie facuta publica si raspunsul lor a fost: "Facem ce dorim cu imaginea ta cat timp ne esti angajata!".
Vreau sa stiu daca pot face ceva in ideea in care in continuare nu doresc publicarea pozei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 28 Mai 2013
Potrivit Noului Cod Civil, persoana ale cărei drepturi nepatrimoniale au fost lezate ori ameninţate, poate cere oricând instanţei:
a) interzicerea faptei ilicite dacă aceasta este iminentă;
b) încetarea încălcării şi interzicerea pentru viitor, dacă aceasta durează încă;
c) conatatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite, dacă tulburarea pe care a produs-o subzistă (art. 23 alin. (1))

Articolul precitat în alin. (2) stabileşte că, totodată, persoana lezată poate cere instanţei să-1 oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului încălcat; bunăoară, obligarea autorului, pe cheltuiala sa, la publicarea hotărârii de condamnare sau orice alte măsuri necesare pentru încetarea faptei ilicite sau pentru repararea prejudiciului cauzat

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie veronicavera veronicavera IN CAT TIMP DE LA DATA INTAMPLARII SE DEPUNE IN INSTANTA PLANGERE IMPOTRIVA UNEI PERSOANE PENTRU ACUZATIE DE CALOMNIE? INTAMPLAREA S-A PRODUS PE DATA DE ... (vezi toată discuția)
Apãrarea drepturilor nepatrimoniale rodica_post rodica_post - institutie nou introdusa prin Codul Civil (articolele 252-257); - principiu: Orice persoana fizica are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiintei ... (vezi toată discuția)
Actiuni ce se pot deschide in cazul in cazul producerii unui prejudiciu nepatrimonial... lonley-wolf lonley-wolf Ce actiuni civile se pot deschide in cazul in care se aduce atingeri drepturilor inerente (demnitate, imagine...) ale unei persoane? (vezi toată discuția)