- termenul de preaviz este de 20 de zile. Foarte scurt pentru a ma putea angaja intr-un alt loc. As putea sa-l prelungesc prin concedii medicale? Si la cate am dreptul? Mentionez ca am si un baietel de 4 anisori. Am inteles ca as putea beneficia si de la el de concediul medical pentru ingrijire copil bolnav pana la varsta de 7 ani, cu 85%.
Concediul medical intrerupe perioada de preaviz. Fereasca Dumnezeu sa se imbolnaveasca cel mic! Durata concediului medical o va stabili medicul.
- dupa expirarea celor 20 de zile de preaviz voi beneficia de un salariu compensator. Cuantumul acestuia va fi cel brut sau cel net?
Conform prevederilor CCMUN pe anii 2007-2010 art 78 aveti dreptul la cel putin un salariu compensatoriu, dar nu se specifica net sau brut, ci doar un salariu lunar.
- in decembrie, am finalizat un curs special pe care l-am platit din bugetul personal. Acest curs este strict legat de ceea ce profesez si am decis sa-l fac in urma promisiunilor de promovare (discutii ce au avut loc in luna septembrie anul trecut). La o luna de la finalizarea cursului, am primit nefericita notificare. Exista vreo sansa de recuperare a banilor, asa cum s-ar fi intamplat daca ei imi plateau cursul si eu alegeam sa plec?! Suma investita este de 1.200 Euro.
Din nefericire nu aveti cum sa va recuperati aceasta suma de la angajator