avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie de urmas
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie de urmas

Buna seara
Revin si eu cu problema mea care se pare ca nu se mai termina....asa cum aratam in unele din subiectele deschise de mine anterior....am pierdut in cele din urma locuinta in urma unei licitatii.....problema mea este ca dupa mai bine de un an fiul meu vitreg care figura si el pe CF s-a trezit cu o poprire pe pensia de urmas pe care o are. Poprirea a fost pusa de catre Directia fiscala deoarece "nu a platit impozitul pe tranzactia efectuata!!!!!".....NOI NU AM VANDUT NIMIC DE BUNA VOIE, NU AM OBTINUT NICI UN VENIT....CUM SA PLATESC IMPOZIT?! Din nefericire totul se invarte in jurul Executorului judecatoresc, a avocatului care a reprezentat-o pe D-na care a adjudecat imobilul si...Dumnezeu stie cine mai este aici. Cert este ca avocatul adjudecatarei a incercat si se pare ca a reusit sa obtina intabularea imobilului fara plata vreunei taxe....chiar astazi au obtinut se pare o sentinta definitiva ce le permite intabularea.....Dureros este faptul ca mie inca mi se retine din pensie si acum si baiatului iar eu, sotia, fiica mea si baiatul stam in gazda si nu vreau sa spun nimanui cat de greu ne este.....ce sa fac?, cum sa procedez?....va rog din suflet daca exista cineva care ma poate sfatui cel putin ar insemna foarte mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 29 Mai 2013
La transferul de proprietate, datorati un impozit la tranzactie, ati obtinut un venit. Ca mai departe, venitul obtinut s-a distribuit si impartit intre creditori.. e altceva. Ca nu ati vrut sa vindeti.. iar e altceva, ati ajuns sa fiti executati silit pt ceva datorii / obligatii nerespectate. Ori ca vindeti de bunavoie pt a va plati datoriile , ori se vinde la licitatie, pt stat e acelasi lucru.


din codul fiscal si normele de aplicare:


"(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:

- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;


Pentru alte proceduri decât cea notarială sau judecătorească contribuabilul are obligaţia de a declara venitul obţinut în maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, în vederea calculării impozitului.

În cazul în care se solicită intabularea dreptului de proprietate sau a dezmembrămintelor acestuia, în temeiul hotărârii judecătoreşti, registratorii de carte funciară vor verifica existenţa deciziei de impunere emise de organul fiscal competent şi dovada achitării impozitului

În cazul transferurilor prin executare silită, după expirarea termenului de 10 zile inclusiv, în care contribuabilul avea sarcina declarării venitului la organul fiscal competent, pentru transferurile prin alte modalităţi decât procedura notarială sau judecătorească, organul de executare silită sau cumpărătorul, după caz, trebuie să solicite organului fiscal competent stabilirea impozitului şi emiterea deciziei de impunere, conform procedurilor legale, prin depunerea documentaţiei aferente transferului.

registratorii de la birourile de carte funciară vor verifica îndeplinirea obligaţiei de plată a impozitului prevăzut la alin. (1) şi (3) şi, în cazul în care nu se va face dovada achitării acestui impozit, vor respinge cererea de înscriere până la plata impozitului."

Noua proprietara a depus plangere impotriva incheierii de respingere a intabularii si a castigat, de aceea a putut intabula fara sa plateasca pt ca nu era datoria ei.

Din pacate, nu aveti cum scapa, legea e impotriva dvs.
Puteti contesta executarea, dar nu cred ca aveti sanse. Are sanse fiul in ce priveste suma, pt ca ar fi normal sa plateasca impozit aferent cotei lui de proprietate.
De ce suma e vorba ?


Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos.....pentru ca este vorba de aproximativ 1000 lei iar imobilul s-a vandut cu aprox. 55 mii euro, probabil ca se refera strict la cota lui... vai si amar de noi...si "executat" si "poprit"...si cu banii luati!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
smarty67, utilizator
Da, asa pare ca e vorba doar de cota lui. Imi pare tare rau :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare teren adjudecat la ocpi Vali13 Vali13 Printre documentele necesare inregistrariila OCPI unui teren fara constructie, adjudecat prin executor judecatoresc, de la debitori persoane fizice se afla ... (vezi toată discuția)
Impozit cand cumpar apartament de la licitatiile organizate de anaf ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Daca cumpar de la o licitatie organizata de administratia finantelor publice un apartament mai trebuie eu ca si cumparator sa platesc 2-3% impozit ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe tranzactia imobiliara Robert S. Robert S. Probabil s-a mai discutat despre acest subiect, dar nu gasesc totusi un raspuns la aceasta problema. Am obtinut un apartament prin licitatie publica, dar nu ... (vezi toată discuția)