avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata PENSIE ALIMENTARA

Buna Ziua. Mirabela ma numesc si doresc foarte mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri si cu indrumari. Multumesc. Am divortat si am o fetita de aproape 5 ani.Nu i sa platit pensia alimentara niciodata chiar daca acesta a declarat judecatorului ca lucreaza si o sa o plateasca. In hotarare scrie ca trebuie sa plateasca 1/4din venitul net lunar incepand cu data de 25.11.2008. NU A PLATIT NICIODATA.....si mai rau......nu a sunat niciodata, nu nea cautat niciodata. Vreau sa plateasca pensia alimentara pentru ca este obligat si vreau sa plateasca si retroactiv pentru ca in toti acesti 5 ani am crescuto cu greu. Va multumesc si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac. Care sunt pasii? Daca imi spuneti sa vorbesc cu el.Nici o sansa. pe cale amiabila nu cred ca se poate.X-(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:51, 31 Mai 2013
Sunt multe de explicat....viata nu se scrie in 2 randuri......Am fost plecata in Spania cu fetita unde am muncit din greu...credema.....foarte greu......ce crezi ca puteam face eu de acolo...........si asa mai departe........sunt multe care mau oprit sa nu fac nimic 5 ani....intelege ca nu este nepasare.....nu am putut......sunt ffff motive.........si sunt si personale
Bun.. acum ca sunteti in tara, mergeti la executor pt a incerca sa recuperati macar pensie pe ultimii 3 ani. Va fi destul de greu daca nu exista stipulat in hotarare cat reprezinta acel procent in bani. Daca nu a fost angajat in ultimii 3 ani si n-a avut deci venituri nete.. nu stiu daca executorul o sa aiba la ce se raporta.
Mergeti la instanta pe raza careia va aflati domiciliu si depuneti cerere pt recalcularea pensiei de intretinere, motivati ca nevoile minorei au crescut, preturile de asemenea. Cereti ca daca tatal nu obtine venituri sa plateasca pensie raportat la salariul minim pe economie, sa fie obligat la plata odata cu data depunerii cererii.
Cererea e scutita de taxa de timbru.

Ce stiti de tata, munceste, stiti unde locuieste ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensiei alimentare dupa multi ani! teiffermagda teiffermagda buna ziua asi vrea sa stiu daca eu mai pot sa recuperez pensia alimentarea a ficei mele dupa 11 ani? stiu ca am asteptat mult dar am tot sperat ca ne putem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita gheorghe28 gheorghe28 Buna ziua. Sunt divortata de 11 ani si am o fetita de 12 ani. Desi l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru pensie alimentara, in toti acesti ani a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)