avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensiei alimentare dupa multi ani!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensiei alimentare dupa multi ani!

buna ziua asi vrea sa stiu daca eu mai pot sa recuperez pensia alimentarea a ficei mele dupa 11 ani? stiu ca am asteptat mult dar am tot sperat ca ne putem intelege ca oameni in plus de 10 ani eu stau in italia deci e un pic mai greu sa fac procese. anul trecut am facut plangere penal pt neplata pensiei si abandon de familie dar pana acum nu am nici un raspuns. am auzit mai multe variante ca asi putea recupera bani ,alti spun ca nu mai pot face nimic ,alti imi spun cu un executor sa pun sentinta in executare. since nu mai inteleg nimic asi vrea un raspuns daca se poate. multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:46, 24 Septembrie 2013
Apelati la un executor judecatoresc, puteti recupera cel mult pensia pe ultimii 3 ani, daca tatal are venituri sau bunuri, pt restul sumei adunate, datorie mai veche de 3 ani, dreptul dvs e prescris.
Puteti sa apelati la instanta pt a stabili pensie raportata la veniturile actuale ale tatalui.
este nedrept nu pot crede ca nu se poate recupera un drep al unui copil. deja mia fost greu sa aflu unde este tatal copilului acum ma trezesc ca nu pot recupera pensia. am facut si o plangere penala acum un an si nimic.noi eu si copilul nu stam in romania este cam greu sa fac toate demersurile astea
Acum un an inseamna ca ati facut plangerea dupa 10 ani de neplata.. stiti cum e, daca nu va zbateti dvs pt drepturile copilului, cine s-o faca ?
Tocmai de aia, avem un termen in care se depune plangere pt abandon si ala e dupa ce nu plateste timp de 2 luni, iar pe parte civila, executorul poate recupera creante cu termen de 3 ani de la scadenta.
Se poate recupera un drept al copilului, dar cineva trebuie sa faca ceva. Nu se recupereaza nimic, cineva trebuie sa faca demersuri sa recupereze.
Pensia de intretinere este pentru a plati copilului mancarea zilnica, scoala, rechizite, un pantof... ce rost are acum sa platiti mancarea copilului de acum 11 ani? Nu mai trebuie, s-a prescris, deci la ce sa mai incasati bani pentru ceva ce nu trebuie platit?
Nu trebuie sa fiti in tara, puteati da o procura unui avocat sau unei cunostinte pentru demersuri. Nu trebuie sa fiti prezenta personal.
Cati ani are copilul acum? Ultimii 3 ani se pot recupera prin executare, daca tatal are bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv irinuscha irinuscha Buna ziua! Cum si cui trebuie sa ma adresez pentru al obliga pe tatal copilului sa-i plateasca pensia alimentara? Mentionez ca am divortat in anul 2006, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alynutza_lolita alynutza_lolita ma numesc Alina am 20 de ani si sunt curioasa de un lucru la varsta de 15 ani jumate tatal meu nu mia mai platit pensia alimentara ma tot amanat spunanumi ca ... (vezi toată discuția)