avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termenul legal de raspuns la o cerere depusa la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termenul legal de raspuns la o cerere depusa la Asociatia de Propietari

Va rog sa imi spuneti care este termenul legal de raspuns la o cerere depusa la Asociatia de Proprietari prin care se solicita copii dupa anumite acte. Se aplica O.G. nr. 27/2002 art. 8, aliniatul 1 ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:07, 29 Mai 2013
In temeiul disp L nr 230/2007 Art. 10. -
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Nu exista prevedere in vigoare care sa oblige asociatia de proprietari sa puna dispozitie copii dupa anumite acte
Termenul de raspuns la sesizari adresate asociatiei de proprietari este de 30 de zile
Iata ce precizeaza OG 27?2002:
ART. 8
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

Nu scie de asociatiile de proprietari.
Dar presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa raspunda oricarei solicitari sau sesizari formulata de proprietari. Daca raspunsul este simplu, acesta poate fi dat imediat, la primirea sesizarii. Un raspuns ce necesita o documentare, o decizie a comitetului executiv sau o hotarare a adunarii generale, poate fi dat dupa cateva zile de documentare, dupa o luna (sedintele de comitet se tin lunar) sau la urmatoarea adunare generala (obligatorie in primul trimestru al fiecarui an).

La solicitarea unor copii ale documentelor din asociatie, raspunsul poate fi pozitiv sau negativ, in functie de acte, de costuri, de scop...
Legea 230/2007 da dreptul membrilor asociatiei de proprietari sa aiba acces, sa cunoasca documentele dar nu da dreptul nimanui sa le scoata din asociatie chiar daca sunt copii si nu originale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrul al asociatiei jordella jordella Ca membru al Asociatiei de proprietari pot sa solicit acte ale asociatiei referitoare la perioada anterioara inscrierii mele in asociatie? (vezi toată discuția)
Deturnare fonduri asociatie locatari dragosnicolae17 dragosnicolae17 Exista firme care pot verifica situatia de deturnare de fonduri dintr-o asociatie la cererea AG? (vezi toată discuția)
Intrebari legat de administrator bloc start01 start01 Va salut, am si eu niste intrebari la care va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili. 1.Suspectez administratorul ca-i bandit si ma umfla la intretinere ... (vezi toată discuția)