avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie somaj

As dori sa stiu daca valoarea indemnizatiei de somaj se calculeaza la salariul minim pe economie , adica 540 lei sau cat mai e el acum , sau la salariul minim pe economie corespunzator studiilor/pregatirii beneficiarului. (procentele acelea de 1,2 respectiv 1,5 %)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 5 Martie 2009
Indemnizatia de somaj este de 75% din salariul minim pe economie stabilit prin HG. Salariul minim pe economie este, acum, de 600 lei.
lili5 a scris:

As dori sa stiu daca valoarea indemnizatiei de somaj se calculeaza la salariul minim pe economie , adica 540 lei sau cat mai e el acum , sau la salariul minim pe economie corespunzator studiilor/pregatirii beneficiarului. (procentele acelea de 1,2 respectiv 1,5 %)

Indemnizatia de şomaj este o suma neimpozabila, reprezentind 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
Cota procentuala care se adauga va fi de :
- 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin trei ani,
- 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani,
- 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani,
- 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj MarinD MarinD Va rog sa-mi spuneti ajutorul de somaj ce procent se plateste si din ce ( din salariul min pe economie sau din salariul de baza al angajatului din care s-a ... (vezi toată discuția)
Indemizatie somaj nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am lucrat 1 an si juimatate la o societate , iar acum m-au cioncediart cu art 65 Codul Muncii dim cauza situatiei ... (vezi toată discuția)
Valoare indemnizatie somaj 2010 shumy shumy Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog frumos care este valoarea indemnizatie de somaj in acest moment in Romania? Am citit undeva ca \"La acest procent se adauga ... (vezi toată discuția)