avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemizatie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemizatie somaj

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am lucrat 1 an si juimatate la o societate , iar acum m-au cioncediart cu art 65 Codul Muncii dim cauza situatiei economice.

Imi puteti spune si mie care este valoarea somajului? AM inteles ca pe langa ajutorul de somaj, ar mai fi si o indmenizatie de somaj....

Va rog mult sa imi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:18, 2 Iulie 2009
Indemnizatia de şomaj este o suma neimpozabila, reprezentind 75 % din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu mai mare de trei ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
La salariul minim pe economie (600 Ron) se adauga cota procentuala de 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin trei ani , unde va incadrati Dmv
Indemnizatia se vi se acorda se face in functie , in functie de stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lili5 lili5 As dori sa stiu daca valoarea indemnizatiei de somaj se calculeaza la salariul minim pe economie , adica 540 lei sau cat mai e el acum , sau la salariul minim ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru somaj cum se calculeaza? loredana1973 loredana1973 Va rog sa ma lamuriti,nu inteleg clar din legea somajului.\"Salariul minim pe economie\",pentru toti salariatii?S-au se tine cont si de coeficientul de ... (vezi toată discuția)
Somaj MarinD MarinD Va rog sa-mi spuneti ajutorul de somaj ce procent se plateste si din ce ( din salariul min pe economie sau din salariul de baza al angajatului din care s-a ... (vezi toată discuția)