avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoana cu handicap din nastere,m-au trecut de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoana cu handicap din nastere,m-au trecut de la gradul accentuat la mediu,mi-am infiintat o societate comerciala si vreau sa stiu daca se pot obtine reduceri la impozite?

Buna ziua.Pana anul trecut in august 2013 eram incadrata la dragul accentuat si primeam o pensie de 234 ,fiind chemata la razuire in fiecare an,dupa ce mergeam la medicul ortoped pentru un referat, cu toate ca defectul meu este din nastere,resectiv la mana dreapta am doar 2 degete,mi sa schimbat gradul de incadrare de mediu si iau o pensie de aprox 30 ron lunar.in august am comisie din nou si a-si dori sa stiu daca am vreo sansa sa schimb gradul de incadrare,si daca m-ar ajuta cu ceva in ideea ca eu m-am chinuit sa fac ceva si mi-am deschis un magazin.Ma gandesc daca pot obtine niste reduceri la impozite si taxe,am facut si angajari.Nu stiu cat pot duce mica afacere cu taxele actuale,precizez ca inainte sa ma hotarasc sa fac ceva tare greu gaseam de munca. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin_Cristina , utilizator 16:43, 31 Mai 2013
Puteti ataca in instanta acest certificat (scrie pe el) si daca castigati va obtineti indemnizatia din urma. Poate ca nu ati adus toata documentatia necesara la reavizare.
persoanele cu grad de handicap mediu nu sunt scutite de impozit. (art. 24 legea 448/2006)
Potrivit Codului Fiscal nu beneficiati de nici un fel de reducere sau scutire de impozite si taxe datorate de Societatea al carui asociat sunteti.
Sunt unic asociat la societatea respectiva. La gradul accentuat[de handicap] de pot obtine reduceri la impozite?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alberto77 alberto77 as dori sa stiu la ce varsta iese la pernsie o persoana cu gradul 2 de handicap din nastere,nascuta pe 29 august 1955 si cu 30 ani vechime in campul muncii? (vezi toată discuția)
Beneficiile persoanelor cu incadrare in grad de handicap mediu RomanTatty RomanTatty Buna ziua.As dori sa aflu mai multe despre beneficiile persoanelor incadrate in grad de handicap mediu,in special cele cu privire la platile de taxe si ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu 4 ore. netsky netsky Buna ziua!Sufar de schizofrenie.Am certificat de handicap grad accentuat.Lucrez de 9 ani intr un magazin.Ma simt din ce in ce mai rau.Nu mai rezist 8 ore.As ... (vezi toată discuția)