avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma maxima ce poate fi pastrata in casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma maxima ce poate fi pastrata in casa

Buna ziua
Am o problema legata de suma maxima care se poate pastra in caseria asociatiei de proprietari. Presedintele in sedinta consiliului a propus ca aceasta suma sa fie nelimitata si mi s-a parut putin exagerata cererea lui.
Deci m-ar interesa cit este plafonul maxim si daca nu cer prea mult reglementarea legala.

Va multumesc anticipat
Nu mai exista plafon legal, acest plafon maxim se stabileste in interiorul fiecarei institutii ,societate .Insa nici nelimitata nu poate fi !Puteti stabili de comun acord o suma sa spunem ,2000,3000 lei iar restul banilor se depun in contul bancar .
Dar vedeti ca in guvernul a impus un plafon in limita caruia se poate face plati care furnizori in numerar.
Din cate am inteles este limitat la 2000 lei zilnic.
Este 5000 lei
In momentul de fata este plafonat la 5000 , dar dupa cum am spus presedintele doreste sa nu mai fie evidentiat ca suma.Cu alte cuvinte nu ar mai vrea sa depuna nici o suma din incasari in banca, asta pe fondul unei posibile executari silite din partea unui fost salariat care a cistigat , este vb de o suma destul de mare, pe fondul acestei temeri ca acesta din urma ar bloca conturile si asociatia ar fi in imposibilitatea de plata a furnizorilor si plus a unor lucrari cu terti in urma carora vor fi emise facturi.
E o solutie de urgenta, dar executorul judecatoresc poate hotari si platile din cash, asa ca de aceasta plata nu scapa asociatia.
Mai greu, dar se poate face, iar presedintele asociatiei isi asuma o grea responsabilitate daca nu se supune unei hotarari judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Suma de bani tinuta in casieria asociatiei de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este ok ca sumele de bani incasate de la proprietari sa fie pastrate la casier acasa, pana se achita facturile si ce ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)