Buna ziua,
care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a dobandi calitatea de coasigurat?
cui ma adresez? angajatorului sotului? va rog modele declaratii pe proprie raspundere ca nu am venituri si a sotului cum ca ma are in intretinere.
Sotul, face la societatea unde lucreaza, o cerere prin care solicita introducerea dvs ca persoana in intretinere privind deducere personală suplimentară privind impozitul pe venit.
La cerere anexeaza:
- Copie CI dvs
- Declaratia dvs (modelul de mai jos)
- Adeverinta de la Circa finaniara din localitatea dvs, din care sa rezulte ca nu aveti venituri
DECLARATIE PE PROPRIA RÃSPUNDERE
a persoanelor aflate în întretinerea contribuabilului
Subsemnata …………………..........................................., domiciliată în localitatea ……………………….. str. ………………….. nr. …….. judetul ………………. Codul numeric personal ………….........…................................., declar pe propria răspundere că datele mentionate mai jos sunt reale, cunoscând că falsul în declaratii se pedepseste conform legii penale.
I. Persoana care contribuie la intretinerea mea pentru care sunt de acord să beneficieze de coeficientul de deducere personală suplimentară privind impozitul pe venit:
Numele si prenumele ……………………………..
Codul numeric personal …………………………..
Gradul de rudenie …………………………………
II. La data declaratiei NU realizez venituri
Mă oblig să anunt de îndată persoana prevăzută la pct. I, în cazul în care vor interveni schimbări în situatia venitului realizat.
in cazul in care am avut contract de asigurare cu casa opsnaj pana la intrarea in concediu crestere copil iar medicul meu de familie are la randul sau contract cu casa opsnaj si sotul are contract cu casa de asigurari de sanatate galati, iar eu am devenit coasigurat, carui medic de familie sa ma adresez acum? al meu sau al sotului ? va multumesc.