avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 amenzi contraventionale in aceeasi zi pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 amenzi contraventionale in aceeasi zi pentru depasirea vitezei

Buna ziua,
Salut si eu acest forum si doresc sa adresez o intrebare pe acest forum.
In urma cu 5 zile ma intorceam cu masina din strainatate, intr-o localitate (sat)
pe langa Deva, am fost oprit de agentii de circulatie si mi-au facut P.V. cu amenda pentru faptul ca aveam 64km/h in localitate (pe strada nu era nici tipenie de om) si nu aveam luminile de intalnire aprinse. Am fost amendat cu suma de 150 ron/48h si pcte. de penalizare.
Dupa aproximativ 100 km distanta tocmai ieseam dintr-un segment de drum unde limita de viteza era 100km/h iar eu am fost surprins de radar cu 124km/h
am fost amendat cu 150ron/48 ore, aici am refuzat sa mai semnez P.V-ul si am plecat suparat un pic evident. Mentionez ca nu am probleme de viteza..nu sunt vitezoan..dar veneam de la 2700km distanta de casa, am parcurs 2000 km in 15 ore in Romania nu mai aveam rabdarea necesara sa circul cu 50 km/h ajungeam acasa intr-o saptamana de la arad. Acum, eu am permis emis de marea Britanie, dar nu vreau sa platesc amenzile pentruca in Romania nu se face nimic cu banii din contraventii, nu avem drumuri nici autostrazi, pana acasa mi-am rupt masina in toate gropile, nu gasesc corect aceste amenzi. Le interpretez ca pe un abuz din partea statului. Nu aveam nicio scuza daca exista alternativa autostrazilor iar eu circulam cu aceste viteze pe drumuri publice.
Va multumesc mult ptr. raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:01, 29 Mai 2013
Buna ziua,
Va trebui sa platiti amenzile sau sa le contestati in instanta.
Nerespectarea regulilor de circulatie se sanctioneaza si in Romania si in orice alta tara din lume, indiferent de starea drumurilor.
In UK, daca depaseatti viteza legala vi se confisca si masina, chiar daca erati pe un drum de tara cu pamant pe el.
av. gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va multumesc frumos ptr. raspuns, trebuie sa pun in mandat postal cu semnare deprimire PV. original si contestatia mea scrisa ? (pe raza judetului unde sa intamplat contraventia)
Din expunerea dvs rezulta ca aspectele retinute de agentii de circulatie sunt confirmate de dvs,respectiv depasirea vitezei maxime pe respectivul tronson de drum public,astfel incat faptele constatate si consemnate succesiv in sarcina dvs sunt intemeiate
Acum ca dvs invocati,distanta,ca nu se face nimic cu bani din contraventii ,starea drumurilor,este o problema strict personala,care nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia platii amenzilor aplicate
Sunteti liberul arbitru care decide achitarea in termen a amenzilor ,sau inregistrarea acestora la debite in urmarire
Buna ziua,
Se formuleaza contestatia in 2 exemplare si se atasaza copii de pe procesul verbal si orice alte acte care credeti ca va ajuta la solutionarea favorabila a cauzei.
se trimit prin recomandata cu confirmare de primire la judecatoria de pe raza careia s-a produs fapta.
av. gabriel Klein Kiritescu
O ultima intrebare si va rog sa ma scuzati, Ati intuit foarte bine caci este o frustrare personala,faptul ca se tot strang bani la buget si se tot largesc gaurile in drumuri. Daca nu platesc aceste amenzi de circulatie ce se poate intampla ? Eu locuiesc in Marea Britanie de ceva timp. va multumesc cu respect,

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis auto ioanmariusmoisa ioanmariusmoisa In seara zile de 19.09.2013 ma deplasam spre Timisoara, iar in loc Vetel din jud Hunedoara am fost oprit de politie pe motiv ca am depasit neregulamentar. Insa ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar incardare gresita ca puncte ContSters261311 ContSters261311 Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru contestarea unei amenzi auto. Pe un drum din VL cu viteza max 50km/h am fost inregistrati cu 82 km/h de o masina ... (vezi toată discuția)
Proces ref. suspendare permis vertrad2 vertrad2 Buna ziua. Un politist dintr-o masina de politie in mers mi-a facut semn sa opresc la capatul satului Simila din judetul Vaslui. Mi-a spus ca aveam 100km/h ... (vezi toată discuția)