Am si eu o intrebare catre Dumneavoastra.
Preavizul meu de 15 zile a expirat si contractul de munca mi-a fost inchis cu inceputul luni acestia..
Intrebarea mea este; Cind pot intra in posesia deciziei de incetare a locului de munca de la inchiderea CM?
Angajatorul refuza sa mi-o dea spunind ca trebuie sa astept 20-30 de zile .
Mai repede de atat nu pot intra in posesia deciziei de incetare..cineva mi zis ca trebuie sa mi-o dea in ziua cind se inchide contractul?
De regula decizia de incetare a raportului de munca se comunica in termen de 5 zile, acesta fiind un termen de recomandare in cazul incalcarii lui nu exista nici o sanctiune
Decizia de incetare a CIM trebuie sa fie semnata si de dvs. pentru luare la cunostinta, deoarece aveti dreptul sa o atacati in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare. Fara semnatura dvs. decizia nu este primita la ITM. Dupa ce este inregistrata la ITM trebuie sa primiti imediat un exemplar. Cred ca se intarzie in ideeea ca se va depasi termenul de contestare de catre dvs.
Nu ati precizat cu ce articol din Codul muncii va inceteaza CIM. De ce aveti 15 zile preaviz? Daca este demisie este bine dar daca este desfiintare de post trebuie sa aveti 20 de zile lucratoare.
Preavizul a fost de 15 zile...iar CIM mi se zice ca a fost incheiata pe baza de indisciplina pt. ca nu am fost cele 15 zile la munca.CIM mi-a fost incheiata cu data de 2 martie...si angajatorul nu m'a pus sa semnez nimic pana acum si refuza sa-mi dea si CIM copiea si nici decizia de incetare.
Puteti merge la ITM sa rugati sa va precizeze daca au inregistrat decizia de incetare a contractului individual de munca si chiar sa faceti si o sesizare in acest sens.
In baza unui Ordin emis anul trecut de catre fostul ministrul al muncii, contra unei taxe se pot elibera copii de pe actele depuse de catre angajatori la ITM. in acest sens, puteti depune o adresa la ITM prin care solicitati sa va elibereze copii de pe c.i.m. si decizia de incetare a activitatii dvs la societatea respectiva.
Alte discuții în legătură
Preavizul de 15 zile
roska
Buna ziua,
Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)